ponedeljak, 6. april 1998.

SVETOZAR MAROVIC, PREDSEDNIK SKUPSTINE CRNE GORE

Milosevic - izgubio Kosovo, Kontic uskoro u penziju

Referendumom u Srbiji, predsednik SRJ "pokusava da napravi alibi, jer zna da je izgubio Kosovo"

Podgorica, Beta. - Predsednik crnogorskog parlamenta Svetozar Marovic ocenio da predlozenim referendumom za strano posredovanje u resavanju kosovskog problema, predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic "pokusava sebi da napravi alibi, jer zna da je izgubio Kosovo". "Milosevic vec saradjuje sa medjunarodnom zajednicom, vec se saglasio sa resenjem kosovske krize, a ovim putem pokusava sebi da napravi alibi", rekao je Marovic na tribini u Golubovcima kod Podgorice.

Marovic je ocenio Milosevicev predlog kao "jedinstven slucaj da neko pita narod da li treba saradjivati sa svetom". "Zasto nije konsultovao narod kada je trebalo staviti potpis na autonomiju Krajine, kada je zatvarao granice Republici Srpskoj i kad je potpisivao Dejtonski sporazum", upitao je Marovic. On je rekao da Milosevic danas "trosi i zemlju i ljude" i da je krajnje vreme i poslednja sansa da se Jugoslavija vrati na pravi kolosek. "Jugoslavija ima buducnosti, a problem je Srbije kako naci alternativu za Milosevica", rekao je Marovic.

On je najavio da ce jugoslovenski premijer Radoje Kontic verovatno "ubrzo otici u penziju" i dodao da je Konticeva pozicija "delikatna". On je ocenio da je "pogresna" odluka jugoslovenske vlade o devalvaciji dinara. "Devalvacija je preuranjena, jer nisu stvoreni uslovi za to, i samo ce se pogorsati situacija u privredi i standard gradjana", rekao je Marovic i dodao da se u Crnoj Gori ne razmislja o uvodjenju "perpera", nove crnogorske valute.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /