utorak, 7. april 1998.

IZBORI ZA TRECEG PROREKTORA I STUDENTA PROREKTORA NA BEOGRADSKOM UNIVERZITETU

Predlozi kandidata

Na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu (odrzanoj 17. marta) raspisani su izbori za treceg prorektora i studenta prorektora i utvrdjeni rokovi predstojece izborne procedure. Prema prihvacenim terminima, prva faza traje do 17. aprila, do kada zaposleni na fakultetima i institutima treba Kandidacionoj komisiji da dostave svoje predloge kandidata. Druga faza, u kojoj se daju podrske kandidatima koji su dospeli na listu, treba da se okonca do 22. maja, a Komisija celokupan materijal dostavlja Savetu najkasnije do 29. maja. Prema prihvacenom kalendaru, izborna sednica Saveta odrzace se 8. juna.

Profesori dr Rista Trajkovic, dr Milic Milovanovic i dr Nikola Tucic, clanovi Kandidacione komisije koja je sprovodila izbore sadasnjeg rektorskog kolegijuma na celu sa dr Draganom Kuburovicem, odustali su od ovog zaduzenja u ponovljenom izbornom postupku, uz obrazlozenje da im nije jasno zasto u prethodnom postupku nisu izabrani svi clanovi rektorskog kolegijuma "kad je Univerzitet u Beogradu dao vise dobrih kandidata".

Prema racunici akademika Milana Kurepe ponavljanje izbora je bacanje para, jer su proslogodisnji, nepotpuni, izbori kostali Univerzitet u Beogradu oko 100.000 nemackih maraka.

O. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /