utorak, 7. april 1998.

POJACANA POLICIJSKA KONTROLA NA PODRUCJU SRBICE

Pucnjava u selima Turicevac i Ovcarevo

Kosovska Mitrovica, Beta. - U selima Turicevac i Ovcarevo u blizini Srbice juce rano ujutro su se culi pucnji, rekli su agenciji Beta izvori u Srbici. Jake policijske snage su, prema tim izvorima, rasporedjene pored puta Kosovska Mitrovica - Srbica u duzini od oko 20 kilometara.

Kako saznaje Beta, nove policijske snage stigle su juce na Kosovo. Na stotine policajaca iz Srbije stiglo je juce u 10 casova u 12 autobusa i 14 transportnih vozila, obavestio je Kosovski informativni centar. Oko 30 minuta kasnije stigla su jos cetiri autobusa sa naoruzanim policajcima i 10 kamiona. Drugi nezavisni izvori nisu potvrdili tu informaciju.

Kosovski informativni centar (KIC), blizak Demokratskom savezu Kosova (DSK) juce je optuzio policiju da je na podrucje Srbice pocela da dovlaci pojacanja i da je na Turicevac i Ovcarevo otvarala vatru.

Jedan policijski funkcioner koji je zeleo da ostane anoniman rekao je agenciji Beta da je prisustvo policije pojacano na podrucju Srbice "zbog smene" policijskih snaga. U samoj Srbici se oseca napetost, ali nikakvih incidenata ili pucnjave nije bilo.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /