utorak, 7. april 1998.

Vesti

Cene stabilne, rastu proizvodnja i zalihe

Beograd, Beta. - Koordinacioni tim Vlade Srbije za unutrasnju trgovinu zakljucio je da "proizvodjaci i trgovci (ubuduce) mogu da razmisljaju iskljucivo o snizavanju cena... i o odobravanju popusta potrosacima", saopstilo je republicko Ministarstvo za informacije.

Vlade SRJ i Srbije pripremile su mere "za dalju liberalizaciju spoljne trgovine i cena i za suzbijanje monopola pojedinih proizvodjaca", navodi se u saopstenju. Direktori-ucesnici sastanka podrzali su najave o smanjenju poreskih stopa i prosirenju poreske baze.

Nema potrebe za stvaranje kucnih zaliha

Beograd, Beta. - Ministarstvo trgovine Srbije porucilo je juce gradjanima da ne stvaraju "nepotrebne zalihe" robe za svakodnevnu potrosnju, jer su "robni fondovi stabilni, a robne rezerve mogu da prate potrebe trzista". "Inspekcijski organi, i posebno Republicka trzisna inspekcija, dnevno prate kretanje cena redovnim i vanrednim kontrolama koje se organizuju putem celodnevnog inspekcijskog nadzora", saopstilo je ministarstvo.

Dejtonski sporazum se najbolje sprovodi u Brckom

Brcko, Beta. - Grupa americkih kongresmena juce je u razgovorima sa rukovodstvom opstine Brcko ponovila ocenu da je u ovom gradu ostvaren daleko veci napredak u primeni Dejtonskog sporazuma nego u ostalim delovima BiH i dodala da ce SAD izvrsiti pritisak na vladu u Sarajevu, kako bi Srbi poceli da se vracaju u taj grad.

Zaplenjeno oruzje na Palama

Sarajevo, Beta-AFP. - Portparol Sfora Lui Garno izjavio je juce u Sarajevu da je Sfor u subotu pronasao deset pusaka i vecu kolicinu municije u fabrici "Famos" na Palama, gde je bivsi predsednik Republike Srpske Radovan Karadzic imao radne prostorije. Garno je rekao da je oruzje pronasla italijanska vojna policija u sastavu Sfora. Portparol Sfora nije, medjutim, hteo da potvrdi da li se Karadzic trenutno nalazi u svojoj rezidenciji na Palama, nekoliko kilometara od "Famosa".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /