utorak, 7. april 1998.

PORED PUTA U BLIZINI ORAHOVCA

Pronadjena tela sestorice kidnapovanih Albanaca

Pristina, Rojters. - Tela sestorice kidnapovanih etnickih Albanaca, koji su poznati kao simpatizeri Srba, pronadjena su juce pored puta u blizini Orahovca, jugozapadno od Pristine, saopstili su srpski izvori.

Clanovi porodica zrtava kazu da su bili suvise preplaseni da bi prijavili njihovu otmicu od strane nepoznatih napadaca, do koje je doslo pre nekoliko dana.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ubistva, ali je separatisticka Oslobodilacka vojska Kosova (OVK), koja je napadala srbijansku policiju i navodne albanske kolaboracioniste, ranije priznala odgovornost za ubistva lojalnih etnickih Albanaca. Prethodne zrtve bili su jedan postar i jedan albanski clan Socijalisticke partije Srbije.

Tela ubijenih Albanaca pronasli su lokalni seljaci. Prema njihovim recima, petorica od ubijenih bili su stari oko 50 godina, dok je sesti bio mladji. Srpski izvori su izjavili da je rec o ljudima iz oblasti Orahovca i da su dvojica od njih radila na drzavnoj benzinskoj stanici.

Albanski zvanicnik u Orahovcu Sulejman Balja rekao je da stanje pronadjenih tela govori da su muskarci bili mrtvi vec dva ili tri dana. Tragovi krvi pronadjeni su samo na jednom lesu. Policija je zatvorila oblast, ali nije davala nikakve komentare.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /