utorak, 7. april 1998.

PREMIJER REPUBLIKE SRPSKE BORAVIO JUCE NA PALAMA

Nema podele na istocnu i zapadnu Republiku Srpsku

Ocekujem da ce 17 miliona maraka koje su na nezakonit nacin otudjene i deponovane u italijanske komercijalne banke biti vraceno u Fond za budzet, rekao je Dodik

Pale, Beta-FoNet. - Predsednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je juce na Palama sa rukovodiocima te opstine. Dodik je rekao da je od devet miliona nemackih maraka iz Fonda budzeta za pomoc privredi, sest miliona angazovano u istocnom delu RS. On je istovremeno odbacio mogucnost da RS bude podeljena na istocni i zapadni deo.

Premijer RS ocekuje da ce 17 miliona maraka koje su, kako je rekao, na nezakonit nacin otudjene i deponovane u italijanske komercijalne banke, biti vraceno i ukljuceno u Fond za budzet, sto bi predstavljalo znacajna dodatna inicijalna sredstva za pokretanje privrede.

On je potvrdio da u RS "funkcionise dvovalutni sistem, jer je nemacka marka uvedena kao sredstvo placanja ravnopravno sa dinarom, cime ce znacajno biti umanjeni negativni efekti devalvacije jugoslovenskog dinara". Dodik je izrazio nezadovoljstvo sto vlada RS nije bila upoznata sa odlukom o devalvaciji, "tako da smo morali preduzimati neke mere isti dan kad je dinar devalvirao".

Premijer RS je u razgovoru na Palama izjavio da ce vlada u ovom gradu razvijati sluzbe koje ce opsluzivati kabinet clana bosanskog predsednistva iz RS, Ministarski savet i zajednicku Skupstinu RS. "Clanovi prethodne vlade kao i sluzbenici koje je izabrala, imaju pravo na plate narednih sest meseci, ali imaju pravo na koriscenje kancelarija u zgradi bivse vlade", rekao je Dodik posle sastanka sa predstavnicima bivse vlade i lokalnim funkcionerima. Premijer RS je obecao da niko od sluzbenika bivse vlade nece ostati bez posla.

Dodik je rekao da izgradnja Srpskog Sarajeva nece biti obustavljana, ali da ce vlada proceniti sta je u planu za to novo naselje u blizini Pala realno a sta nije.

Dodik razgovarao sa Krajisnikom

Premijer Republike Srpske razgovarao je juce na Palama sa srpskim clanom predsednistva BiH Momcilom Krajisnikom. Posle polucasovnog razgovora Krajisnik i Dodik nisu dali izjave a premijer je samo kratko rekao da je bilo reci o "operativnim stvarima".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /