sreda, 8. april 1998.

IN MEMORIAM MILUTIN VASOVIC VASKE

Zauvek muzika

Na Novom groblju u Beogradu juce je sahranjen Milutin Vasovic Vaske (56), izuzetno cenjen i popularan muzicar i soumen, clan, pre nekoliko godina ugasenog, legendarnog ansambla "Sedmorica mladih". Blistave 33 godine karijere u ovom bendu uvele su ga i u Ginisovu knjigu rekorda. Njegova prerana smrt znaci nestanak jos jednog simbola nase bolje proslosti, vremena kada je ovim prostorima vladao neki bolji duh i ukus i kada su cele porodice pred malim ekranima okupljali ne kvaziproroci i psihopate, nego mastoviti sou-programi, realizovani na svetskom nivou kakav je bio "Sedam plus sedam", u kojem je nastupala Vasketova druzina i baletska grupa "Lokice".

Za raspad ansambla kojem je posvetio gotovo ceo zivot, sam Vaske je krivio raspad nekadasnje nam domovine i neprijatne drustvene promene koje su usledile. Trziste je suzeno, a poplava sunda izbacila je nove "zvezde" pred kojima su i "Sedmorica (vecno) mladih" odlucili da se povuku. Svi sem Vasketa su se potrudili da nadju angazmane u nemuzickim i neestradnim vodama. On je ostao veran muzici, duboko nesrecan zbog raspada grupe s kojom je obisao svet. "Neko je to stoicki podneo, stisnuo zube. Ja nisam, emotivac sam. Naglas sam kukao. Borio sam se strasno, nisam mogao da shvatim da to vise ne postoji", rekao je u jednom od poslednjih intervjua.

Pridruzio se Mirku Soucu i bendu "Laddz be Good", s kojim je u poslednje vreme nastupao u zemunskom restoranu "Reka", koji je, zahvaljujuci ponajvise njihovom evergrin programu postao jedno od najposecenijih mesta za provod u gradu.

K. R.

Odlazak legende

"Voleo si ljude i oni su voleli tebe. Bio si vredan i odan covek na koga se moglo osloniti. Svima ces nam nedostajati, Blagoju i muzici najvise", reci su Zafira Hadzimanova, kojima je sa beogradskog Novog groblja juce u 12 casova ispracena legenda jugoslovenske estrade Milutin Vasovic Vaske, clan i osnivac cuvene "Sedmorice mladih". Posle opela i poslednjeg pozdrava koji je u ime porodice i prijatelja izgovorio g. Zafir Hadzimanov, dugacka povorka u kojoj su pored kolega iz "Sedmorice" bili Misa Markovic, Maja Odzaklijevska, Djordje Marjanovic i Jovan Ristic, isratila je popularnog Vasketa na veciti pocinak.

G.M.S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /