sreda, 8. april 1998.

SAOPSTENJE ISTRAZNOG SUDIJE OKRUZNOG SUDA U PRIZRENU

Pored tela sestorice Albanaca pronadjene caure iz oruzja koje koriste teroristi

Beograd, FoNet. - U zvanicnom saopstenju istraznog sudije Okruznog suda u Prizrenu, koje su preneli beogradski mediji, navodi se da je u ponedeljak u jutarnjim casovima na mestu zvanom Carevac na putu Orahovac - Malisevo pronadjeno sest tela muskaraca izresetanih automatskim oruzjem.

Uvidjajem istraznog sudije Okruznog suda u Prizrenu utvrdjeno je da su ubijeni Berisa Salji (1948), njegov brat Abduljaj Bajramu (1948), obojica iz sela Zabrdje, opstina Klina i Zogaj Ibrahim (1940) i njegovi sinovi Ramadan (1958), Fadilju (1971) i Salij, svi iz sela Igareva, opstina Klina.

Prema izjavi istraznog sudije, na licu mesta je pronadjeno tridesetak caura od automatskog oruzja "kakve su u dosadasnjim teroristickim napadima najcesce koristile albanske teroristicke bande". Kako navode beogradski mediji, prema raspolozivim podacima, rec je o ljudima koje su pre vise dana kidnapovala naoruzana lica "u maskirnim uniformama s obelezjima i amblemima koji se formacijski koriste u Vojsci Republike Albanije". Ubijeni Albanci, za koje se kaze da su 'bili poznati kao uspesni privrednici i lojalni gradjani Republike Srbije", likvidirani su "najverovatnije od pripadnika teroristickih bandi albanskih separatista", prenose mediji zvanicno saopstenje istraznog sudije Okruznog suda u Prizrenu.

NOVE ZASEDE TERORISTA KOD DECANA

Podmecu pozare i otvaraju vatru na gradjane

Decani, FoNet. - Beogradski mediji prenose juce da je "naoruzana banda siptarskih terorista otvorila je kasno preksinoc iz zasede vatru na Slobodana Radosevica i Momcila Stijovica u selu Dasinovac kod Decana, samo nekoliko casova posto su ekstremisti u istom kraju podmetnuli pozare na imanjima nekoliko srpski i crnogorskih porodica iz tog kraja".

Pozivajuci se na izvore opstinskih vlasti, mediji navode da su Radosevic i Stijovic "samo zahvaljujuci prisebnosti i zestokom otporu teroristima uspeli da spasu zivote". Prema istim izvorima, "istog dana oko podne podmetnuti pozar je unistio sest hektara sume Kostadina Stijovica, Raduna Dabetica i Radovana Vujosevica u u obliznjem selu Dasinovac, takodje bez sumnje delo siptarskih ekstremista". Na podrucju decanskih sela Glodjani, Saptej, Rznic, Rastavica i Dasinovac koncentrisan je, kako se navodi, "znatan broj naoruzanih siptarskih terorista koji maltretiraju gradjanstvo".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /