sreda, 8. april 1998.

DR DRAGOLJUB MICUNOVIC, PREDSEDNIK DC

Sta posle referenduma?

Kragujevac. - Predsednik Demokratskog centra dr Dragoljub Micunovic izjavio je preksinoc na kragujevackoj televiziji Kanal 9 da se u slucaju referenduma o Kosovu radi o manipulaciji, pri cemu rezim zeli da plebiscitarnom podrskom dobije pokrice za jednu u mnogo cemu neuspesnu politiku. On je istakao da ga je oko raspisivanja referenduma iznenadilo jedino to sto su skratili rok (za njegovo odrzavanje) posto je, prema njegovim recima, i mesec dana kratak rok da bi se o tome moglo raspravljati. "Dakle, to ce ici brzometno", prokomentarisao je dr Micunovic.

Predsednik DC se upitao sta ce uslediti nakon referenduma: "Uspe referendum, dobijemo sankcije i sta je nas sledeci korak?"

- Pitanje je sta ce se desiti kada mi prekinemo komunikaciju s medjunarodnom zajednicom. Ne radi se to tako u politici. Podizanje temperature ne doprinosi resenju problema - kaze Micunovic, napominjuci da otcepljenje Kosova od Jugoslavije nije ni evropska ni americka ideja.

Lider Demokratskog centra je ustvrdio da je "lako potpaliti mase, ali da je za donosenje jedne mudre odluke potrebna rasprava u parlamentu, da narod vidi i cuje razlicite projekte".

- Atmosfera, stvorena oko referenduma, ozbiljno zabrinjava. Stvorena je atmosfera lova na vestice... Izbacena je parola o jedinstvu rukovodstva i naroda i onaj ko pipne u rukovodstvo taj je protiv naroda. Ja takav totalitarizam ne prihvatam, protiv njega se borim 50 godina - rekao je Micunovic.

Z. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /