sreda, 8. april 1998.

NARODNA STRANKA CRNE GORE

Maska za skrivanje odgovornosti

Podgorica. - Organizovanje referenduma protiv internacionalizacije problema Kosova "maska je za stvarne namjere Slobodana Milosevica i najbolji je pokazatelj da on krivicu za nastalo stanje zeli da prebaci za narod", smatraju u Narodnoj stranci.

Predrag Popovic, clan Glavnog odbora Narodne stranke rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da Milosevic cini sve "kako bi lopticu odgovornosti za nastalo stanje prebacio na druge", a da on i dalje "glumi velikog patriotu i toboze zastitnika teritorijalnog integriteta Srbije i SRJ". "Medjunarodna zajednica od nas ne trazi mijenjanje granica, niti dovodi u pitanje teritorijalni integritet Srbije i SRJ" - konstatuje Popovic i dodaje da bi Milosevic "pristao i na mijenjanje granica i ustanog poretka samo kada bi mu svijet omogucio da i dalje vlada kako je naumio".

"Svjestan da ce morati da sprovede u djelo sve ono na sta se potpisom obavezao, Milosevic zove u pomoc Vojislava Seselja da bi mu ovaj, kao i do sada, pomogao da sebe predstavi mucenikom koji se junaci i bori protiv "spoljnjeg i unutrasnjeg neprijatelja" - rekao je Popovic, ubijedjen da od Miloseviceve "dvostruke politike najvise stete trpe upravo gradjani". "Juce devalvacija, sjutra hiperinflacija, nove sankcije, a mozda i rat - nasa su perspektiva sa Milosevicem" - smatra Popovic.

On misli da je referendum "jos jedan leks-specijalis" Slobodana Milosevica koji uziva nesebicnu podrsku Momira Bulatovica.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /