cetvrtak, 9. april 1998.

KOALICIJA “VOJVODINA" O RASPISIVANJU REFERENDUMA

Preostaju rat ili strana intervencija

Nenad Canak: Mobilizacija u Vojvodini nece uspeti. Ratko Filipovic: Zaokruzicu “da"

Novi Sad. - Zlocinacka politika beogradskog rezima vuce u jos jednu kataklizmu ne samo ovu zemlju, vec i Balkan i Evropu - rekao je juce na redovnoj konferenciji za stampu koalicije “Vojvodina" lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak. Poslednje zasedanje Skupstine Srbije pokazalo je da republikom vladaju snage koje vode u rat. Srbiju cekaju sankcije, izolacija i sveukupna propast pracena komadanjem drzave, jer Slobodan Milosevic ne ume da resi nijedan problem, vec svaki zamenjuje vecim, rekao je Canak i naglasio da preostaju jos samo dve stvari: rat na teritoriji Srbije i strana intervencija.

Rezim planira da sve svoje protivnike posalje da izginu na Kosovu, rekao je Canak i dodao da ce njegova stranka predstojece dogadjaje docekati daleko spremnija nego 1991. godine. “Mobilizacija u Vojvodini vise nikad nece uspeti", istakao je lider LSV, naglasavajuci da je neprihvatljiva promena granica, ali da je jednako neoprihvatljiv i ovakav oblik drzavnog uredjenja.

Slogan LSV u najnovijoj kampanji glasi: “Necemo rat, necemo referendum!" Ko glasa za ono sto trazi rezim, glasace za rat - smatraju lideri koalicije “Vojvodina". Cinjenica da se referendum odrzava radnim danom znaci da ce vlast deportovati radnike na zaokruzivanje - rekao je Nenad Canak.

- Rezim postavlja gradjane prd laznu dilemu - rekao je predsednik RDSV Ratko Filipovic. Po njegovim recima, vlast ne moze da slomi reformske teznje drugim putem, pa nastoji da jos jednom izazove vanredno stanje. On je rekao da gradjani Vojvodine nece cekati da im se preporuci kako da glasaju, vec ce izaci i zaokruziti odgovor “da", ili ce bojkotovati besmisleno izjasnjavanje. “Ja pristajem da me nazovu petokolonasem, stranim placenikom i izdajnikom, pa cu izaci i zaokruziti “da" - rekao je Filipovic.

M. R.

LSV na Internetu

Liga socijaldemokrata Vojvodine od danas ima svoju stranu na Internetu. Njena adresa je Eunet.lsv.org.dzu. Na sajtu se nalazi program stranke, javni istupi njenog predsednika, podaci o delovanju LSV te prilozi iz strane stampe posveceni Vojvodini.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /