cetvrtak, 9. april 1998.

POCEO RAD IZDAVACKE KUCE "VERZALPRES"

Knjiga na benzin

Uz sampanjac i tortu, te uz prisustvo brojnih kamera i zvanica iz kulturnog, politickog i drustvenog zivota (medju kojima i Ivan Markovic, portparol i potpredsednik direkcije JUL-a, Jara Ribnikar, Zivorad Djordjevic, direktor i glavni i odgovorni urednik "Borbe", Zoran Jevdjovic i Cedomir Mirkovic, na istoj funkciji u Tanjugu, odnosno "Prosveti"), juce je u prostorijama "Jugopetrola" na Novom Beogradu i zvanicno poceo rad izdavacke kuce "Verzalpres" na cijem se celu nalazi Milomir Kragovic. Prisutnima se na otvaranju izdavacke kuce obratio Dragan Tomic, direktor "Jugopetrola", pod cijom kapom ce se knjige i izdavati.

- Ovaj nas novi objekat rezultat je saradnje energije i kulture i ovo novostvoreno bice, "Verzalpres", koje ce biti nase izdavacko preduzece, sluzice i dalje u oblasti kulture na nacin na koji je do sada svaka izdavacka kuca sluzila razvoju nase kulture - rekao je Tomic, podsecajuci da ovo "nije prvi put da se 'Jugopetrol' pojavljuje u oblasti kulture", jer je do sada bio sponzor "Knjizevnih novina", pozorisnih predstava i knjiga.

- Nasalicu se: i knjiga moze da ide na benzin - rekao je na kraju Tomic.

Kragovic je pak rekao da veruje u "simbiozu nafte i knjige", te da ce nastojati da do ovogodisnjeg Sajma knjiga "Verzalpres" bude jedna medju pet najjacih izdavackih kuca. Izdanja po najavi Kragovica trebalo bi da budu eksluzivna ali pristupacna po ceni. Prva objavljena knjiga je delo Radovana Popovica "Slavni gosti Srbije".

R. Stanic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /