cetvrtak, 9. april 1998.

FRANCUSKI MEDJUNARODNI RADIO PROMOVISE MLADE MUZICARE IZ ISTOCNE EVROPE

Stimulisanje urbane muzike

Jedna od najslusanijih svetskih radio-stanica, Francuski medjunarodni radio (RFI), organizuje projekt pod nazivom "The 1998 Eastern Discoverdz" (Istocno otkrice 1998), kojim bi trebalo da se na internacionalnom planu promovise i stimulise "popularna urbana muzika (rok, fank, rep, fjuzn...)", odnosno izvodjaci iz Centralne i Istocne Evrope.

Projekt je otvoren za sve muzicare - soliste i grupe - koji su do sada objavili jedan ili dva "nosaca zvuka" (gramofonsku plocu, CD, kasetu...), a dolaze iz drzava koje spadaju u pomenuti deo Evrope. Za prijavljivanje je potrebno poslati muzicki materijal, kao i popunjeni formular, koji sadrzi osnovne podatke: ime solo-muzicara ili grupe (sa imenima svih clanova), kontakt-adresa i telefon, podaci o grupi (kada je nastala, nastupa li redovno, koliko pesama imaju na repertoaru), podaci o dosad objavljenom (naslov, tip nosaca zvuka, godina objavljivanja, diskografska kuca), ime i adresa producenta, odnosno menadzera itd.

Formular i dodatne informacije je moguce dobiti ili preko Interneta (http://www.rfi.fr), ili u Francuskom kulturnom centru u Beogradu. Krajnji rok za slanje je 30. april, a adresa je: RFI, Service Concours et Decouvertes, 104 Avenue du President Kenneddz, 75016 Paris, France.

I. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /