cetvrtak, 9. april 1998.

JUCE ZAVRSEN RAD DRZAVNIH DELEGACIJA

Uskoro sporazum o trgovini izmedju SRJ i Hrvatske

Beograd, Beta. - U Beogradu je juce utvrdjen tekst Sporazuma o trgovini izmedju SRJ i Republike Hrvatske cime su prakticno stvoreni uslovi za njegovo skoro potpisivanje, saopstile su delegacije dve zemlje. Tekst sporazuma utvrdjen je tokom danasnjeg zasedanja Jugoslovenske komisije za podsticanje privredne i finansijsko-bankarske saradnje i uspostavljanje platnog prometa i Koordinacionog tima Vlade Republike Hrvatske za pregovore o gospodarskim odnosima izmedju SRJ i RH.

Dve delegacije su konstatovale da je robna razmena izmedju Jugoslavije i Hrvatske u porastu, ali da je znatno niza od realnih mogucnosti. U cilju njenog ubrzanog rasta inicira se sto skoriji susret predstavnika privrednih komora i udruzenja banaka dveju drzava. Na zasedanju su razmatrana i pitanja oko regulisanja podsticanja i zastite investicija, izbegavanja dvostrukog oporezivanja, povezivanja elektroenergetskih sistema, koordiniranja frekvencija za odredjeni frekventni opseg i namene, regulisanja radiodifuzije, medjunarodnog osiguranja vozila od autoodgovornosti (zeleni karton), biljnog karantina i zastite bilja, saradnje u veterinarstvu i vodoprivredi.

Jugoslovenska i hrvatska delegacija razmatrale su i pitanja iz oblasti drumskog, zeleznickog i vazdusnog saobracaja, zastite zivotne sredine i intelektualne svojine, navodi se u zajednickom saopstenju jugoslovenske komisije i hrvatskog koordinacionog tima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /