cetvrtak, 9. april 1998.

NAJNOVIJA PONUDA BEOGRADA KOSOVSKIM ALBANCIMA

Vlada nudi raspravu o Statutarnoj odluci o Kosovu

Beograd, Beta. - Vlada Srbije saopstila je juce da je nalozila svojoj delegaciji da na sledecem razgovoru o Kosovu i Metohiji sa "svim zainteresovanim predstavnicima" pocne "razmatranje nacela i principa za pripremu predloga statutarne odluke Kosova i Metohije". Predlog tog statuta bio bi upucen Skupstini Srbije na usvajanje, navodi se u vladinom saopstenju.

U saopstenju vlada, po prvi put od kako je pocela da nudi dijalog kosovskim Albancima, pominje mogucnost usvajanja statutarne odluke za Kosovo i Metohiju. Pregovaracki tim vlade Srbije do sada je u deset navrata u Pristini cekao predstavnike kosovskih Albanaca na dijalog, ali se oni nijednom nisu odazvali.

Markovic zakazao novi sastanak za cetvrtak

Beograd, FoNet. - Potpredsednik Vlade Srbije Ratko Markovic, koji predvodi vladinu delegaciju na razgovorima u Pristini, zakazao je za cetvrtak 16. aprila u 10 sati "sastanak sa predstavnicima svih nacionalnih zajednica koje zive na Kosovu i Metohiji". Sastanak bi trebao da se odrzi u prostorijama Vlade Republike Srbije u Pristini.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /