cetvrtak, 9. april 1998.

PISMO PREDSEDNIKA SAVEZA NOVINARA JUGOSLAVIJE RADOJU KONTICU

Da li je Savezna vlada digla ruke od MPC?

Podgorica, Beta. - Predsednik Saveza novinara Jugoslavije (SNJ) Budo Simonovic zatrazio je od jugoslovenske vlade da se izjasni da li zeli da “preuzme" Medjunarodni pres centar (MPC) u Beogradu. “Ukoliko u roku od 15 dana ne dobijemo odgovor, smatracemo da je jugoslovenska vlada definitivno digla ruke od tog centra", kaze se u pismu Simonovica saveznom premijeru Radoju Konticu.

Prema navodima predsednika SNJ, “formalni zakupac" tog prostora je Novinska agencija Tanjug, “koja ne placa ugovorenu zakupninu, tako da se taj dug popeo na blizu 350.000 dinara". Simonovic je ocenio da je takvo stanje “neodrzivo" i zatrazio definitivno izjasnjavanje Savezne vlade, odnosno Saveznog sekretarijata za informisanje, oko “ozivljavanja funkcije MPC, sto podrazumeva i preuzimanje neizmirenih obaveza Tanjuga prema SNJ".

“To podrazumeva hitno i jednostrano raskidanje ugovora sa Tanjugom o daljem koriscenju naseg prostora, koji je fakticki raskinut, jer se ugovorne obaveze od strane Tanjuga ne ispunjavaju vec vise od dve godine", navodi se u pismu Simonovica saveznom premijeru.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /