cetvrtak, 9. april 1998.

GSS I DS O IZJASNJAVANJU GRADJANA 23. APRILA

Ne postoje uslovi za bojkot

Vesna Pesic: Gradjani treba sami da odluce. Slobodan Vuksanovic: Ne razumemo referendumsko pitanje

Beograd. - Gradjanski savez Srbije i Demokratska stranka nece pozivati gradjane na bojkot referenduma o ucescu stranih posrednika u resavanju problema Kosova.

"Gradjani sami treba da odluce da li ce izaci na referendum i ovo je pravi trenutak da sami razmisle o situaciji u zemlji", izjavila je juce za "Nasu Borbu" Vesna Pesic, predsednica GSS za "Nasu Borbu". Bojkot referenduma, kao paralela bojkotu izbora, po njenim recima, "u ovom slucaju ne dolazi u obzir jer je Skupstina juce mogla da donese odluku da je bio referendum i da iznese rezultate". "Ne postoji ozbiljnost kontrole referenduma da bi se politicke stranke upustale u tako nesto", zakljucila je Vesna Pesic. Isticuci da Demokratska stranka nece pozivati gradjane na bojkot referenduma, Slobodan Vuksanovic, potpedsednik DS, izjavio je da je "potpuno nerazumljivo da se narod izjasnjava o necemu o cemu se Ustav vec izjasnio i sto se podrazumeva".

"Ne razumemo pitanje koje je postavljeno u referendumu. Slobodan Milosevic je bio taj koji je do sada internacionalizovao sve probleme i ni u jednoj fazi odlucivanja nije pitao narod sta misli," rekao je Vuksanovic.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /