petak, 10. april 1998.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Demonstracije Albanaca namenjene Si-En-Enu

Demonstranti primenjuju i varijante uigravane u Beogradu i drugim mestima u Srbiji, tempirane na izazivanje nervoze vlasti i podgrejavanja antisrpske histerije u zapadnim medijima, izjavio Vojislav Seselj

Beograd. - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Seselj ocenio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare da se “situacija na Kosovu i Metohiji komplikuje zbog politike zapadnih sila protiv Srbije", kao i da su jucerasnje demonstracije pripadnika albanske nacionalne manjine “ocigledno organizovane od strane dobro opremljenih i obucenih zapadnih instruktora".

- Demonstranti primenjuju i varijante uigravane u Beogradu i drugim mestima u Srbiji, tempirane na izazivanje nervoze vlasti i podgrejavanje antisrpske histerije u zapadnim medijima - rekao je Seselj i dodao da su “demonstracije pripadnika albanske nacionalne manjine namenjene Si-En-Enu i drugim propagandnim centrima zapadnih sila".

Seselj je naglasio da nijedna varijanta resavanja kosovskog problema ne moze biti nametnuta, vec da dolazi u obzir samo ono sto se dogovori na “otvorenom razgovoru srpske vlasti i predstavnika albanskih stranaka i to iskljucivo u okviru Ustava SRJ". Komentarisuci “Platformu za nezavisno Kosovo", istakao je da “ne moze biti govora o nezavisnosti ili Kosovu kao posebnoj federalnoj jedinici u okviru SRJ".

“SRS se zalaze za davanje izvesnih autonomnih prava iznad onoga sto propisuju Ujedinjene nacije", rekao je lider radikala i podsetio da je ta stranka vec objavila koncept kulturne autonomije za Albance na Kosovu.

Na pitanje novinara da li srpski narod moze da prezivi jos jedne sankcije, Seselj je ovako odgovorio: “Srbija je bila u stanju da podnese 500 godina turske okupacije. Podnela je nemacku i austrougarsku okupaciju u Prvom svetskom ratu, izdrzala Hitlerov udar 1941, poluvekovni komunisticki rezim i zlocinacke sankcije od 1992. Srbija ce sve izdrzati jer srpski narod ne da svoju zemlju. Srpskom narodu je otadzbina iznad svega".

V.D.

“Dobro je kad se Zapad ljuti"

Na pitanje jednog stranog izvestaca zasto je referendum o stranom posredovanju vazan, lider SRS je rekao da je “referendum vazan zato sto se zapadne sile ljute na samu ideju njegovog raspisivanja" . “Cim se zapadne sile zbog neceg ljute, pouzdano znamo da je to dobro za srpski narod", zakljucio je Seselj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /