petak, 10. april 1998.

ALBERT MULAJ, PORTPAROL MINISTARSTVA ODBRANE ALBANIJE

U otvoreni sukob na Kosovu bio bi ukljucen ceo albanski narod

Tirana, Beta. - Portparol albanskog Ministarstva odbrane Albert Mulaj izjavio je da na eventualnu agresiju Srbije nece odgovoriti samo albanska drzava, vec i ceo albanski narod. U intervjuu za agenciju Beta, Mulaj je rekao da bi eventualno prosirenje sukoba na celo Kosovo "prevazilazilo nadleznosti vojske" i da bi u taj sukob bio ukljucen "citav albanski narod". On je rekao da bi u slucaju otvorenog sukoba na Kosovu, albanska vojska dozvolila otvaranje drzavne granice u oba smera za slobodni prelazak kosovskih Albanaca.

"U slucaju otvorenog sukoba na Kosovu svi gradjani Albanije, a posebno stanovnici pogranicnih zona prema Srbiji i SR Jugoslaviji, koji imaju istorijske veze sa Kosovom, odmah bi reagovali", ocenio je Mulaj.

Portparol albanskog Ministarstva odbrane je aktuelnu situacija na granici izmedju Albanije i SRJ ocenio kao "tesku". "Napetost na severoistocnoj granici je veoma teska i preti da ekplodira svakog trenutka, iako se na prvi pogled stice utisak da u toj oblasti nema problema", rekao je Mulaj. On je istakao da je albanska vojska sposobna da zastiti pogranicnu zonu prema SRJ, jer se "konsolidovala posle proslogodisnjih nemira u zemlji i sada ide u pravcu pune stabilizacije".

Na pitanje da li su na severoistok zemlje upucene dodatne vojne snage, Mulaj je odgovorio da ne zeli da daje podatke, ali je istakao da su "izvrsene sve neophodne pripreme". Mulaj je odbio da odgovori da li je bilo incidenata na granici izmedju Albanije i SRJ. "To ne mogu da potvrdim, ali situacija na samoj granici izgleda normalno", rekao je portparol albanskog Ministarstva odbrane.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /