petak, 10. april 1998.

JUCE U SARAJEVU ZASEDAO SAVET MINISTARA BIH

Usvojen predlog sporazuma sa MMF

Sarajevo, Beta. - Savet ministara BiH usvojio je juce u Sarajevu konacan tekst predloga sporazuma BiH sa Medjunarodnim monetarnim fondom.

Kopredsedavajuci Saveta ministara BiH Boro Bosic izjavio je posle sednice u sarajevskom Zemaljskom muzeju da ce predlog sporazuma biti razmotren u narednih 10 do 15 dana u sedistu MMF-a u Vasingtonu, nakon cega se ocekuje potpisivanje sporazuma. Bosic je naglasio da je medjunarodna zajednica odrzavanje predstojece donatorske konferencije uslovila potpisivanjem upravo tog sporazuma. Prema njegovim recima, na sednici nije postignuta saglasnost oko imenovanja rukovodecih radnika u pojedinim ministarstvima i to pitanje ce biti razmotreno na nekoj od narednih sednica.

Kopredsedavajuci saveta ministara Haris Silajdzic naglasio je nakon sednice da postoji problem u naplati carina na uvoz nafte i naftnih derivata u BiH. “Prema vazecem zakonu o carinskim tarifama, stopa od 10 odsto se uopste ne naplacuje, cime se BiH nanosi velika steta", rekao je Silajdzic. Boro Bosic je na Silajdzicevu primedbu dodao da taj problem postoji pogotovo kada je rec o uvozu naftnih derivata iz Hrvatske u Federaciju BiH. “Ukoliko entitetske vlasti taj problem ne rese u dogledno vreme, bicemo prisiljeni da reagujemo", upozorio je Bosic.

ZBOG NEDOLASKA ZUBAKA I KRAJISNIKA

Otkazana sednica Predsednistva BiH

Sarajevo, Beta. - Sednica Predsednistva BiH, koja je juce trebalo da bude odrzana u Sarajevu, otkazana je jer se u dogovoreno vreme nisu pojavili clanovi Predsednistva Kresimir Zubak i Momcilo Krajisnik.

Izvori iz protokola Republike Srpske saopstili su agenciji Beta da predstavnici Federacije BiH prilikom sazivanja sastanka nisu postovali poslovnik o radu Predsednistva. Poslovnik odredjuje da sednica mora da bude sazvana bar cetiri dana ranije, dok je srpski clan Predsednistva Momcilo Krajisnik, prema navodima protokola, poziv za sednicu dobio tek juce ujutro.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /