petak, 10. april 1998.

"PEZO" I DALJE ZAINTERESOVAN ZA KRAGUJEVACKU FABRIKU AUTOMOIBLA

Vise projekata vezanih za "Zastavu"

Kragujevac. - Ima vise projekata "Pezoa" vezanih za kragujevacku "Zastavu". Mogu sve najbolje da kazem o "Zastavi" i nadam se da cemo u buducim pregovorima naci pravo resenje - izjavio je, izmedju ostalog, na nedavno zavrsenom beogradskom Salonu automobila predstavnik "Pezoa" gospodin Enco Pezo (unuk osnivaca ove firme) televiziji Kanal 9 koji je ova privatna kragujevacka TV stanica emitovala preksinoc.

U istom TV prilogu Dragan Lekic predstavnik "Verano motorsa" - generalnog zastupnika "Pezoa" za Jugoslaviju - rekao je da su pregovori "Zastave" i "Pezoa" u toku, te da je francuski proizvodjac automobila izuzetno zainteresovan za Beograd kao metropolu okruzenja od oko 40 miliona stanovnika (pomenuo je tom prilikom Albaniju, Rumuniju..) zbog cega ce biti postignut sporazum sa kragujevackom Fabrikom automobila. "Pitanje je samo kada ce to biti" - kaze Lekic.

Vredi ovom prilikom napomenuti da je i potpredsednik Grupe "Zastava" za maketing Toma Savic na nedavnom beogradskom Salonu grupi kragujevackih novinara izjavio da Fabrika automobila i dalje pregovara sa cetiri potencijalna ino partnera i da postoji mogucnost da ugovor o saradnji sa jednim od njih bude potpisan vec za mesec dana. On je tom prilikom istakao da je montaza 3.000 automobila inostranog partnera vec "ukalkulisana" u ovogodisnji plan produkcije 24.000 putnickih vozila u "Zastavi". Sa redovnom proizvodnjom automobila ino partnera u Kragujevcu pocelo bi se, prema njegovim recima, za nekih godinu dana.

Prema nezvanicnim informacijama iz "Zastave" jedna delegacija "Pezoa" boravi ovih dana u Kragujevcu. Pregovori izmedju "Zastave" i "Pezoa" cuje se, navodno ulaze u zavrsnu fazu.

Uprkos svemu ovome mnogi ovde i dalje imaju velike rezerve prema mogucnosti da se uskoro sklopi ugovor sa "Pezoom", ili nekim drugim svetski poznatim proizvodjacem automobila. Ovo tim pre sto "bauk sankcija" ponovo kruzi nad Milosevicevom Jugoslavijom.

Z. R.

Nastavljena proizvodnja automobila

U "Zastavi" je juce nastavljena krajem marta prekinuta proizvodnja automobila. Ovde tvrde da ce montazne trake u Fabrici automobila raditi i tokom vikenda te da ce sa njih sici oko 230 vozila. Trenutno je na proizvodnji automobila u "Zastavi" angazovano oko 3.000 radnika.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /