petak, 10. april 1998.

POSLE GODINU I PO DANA U PRVOM OPSTINSKOM SUDU

Saslusani policajci zbog zlostavljanja Dejana Bulatovica

U Prvom opstinskom sudu u Beogradu ovih dana pocele su predistrazne radnje u slucaju tuzbe Fonda za humanitarno pravo protiv N.N. sluzbenih lica iz SUP Beograd koji su u decembru 1996. godine u prostorijama beogradske policije zlostavljali demonstranta koalicije “Zajedno" Dejana Bulatovica, i naneli mu teske telesne povrede. Prema recima advokata Fonda Branimira Plese, zanimljivo je da krivicna prijava stoji u sudu od 13. decembra 1996. godine i da je tek sada doslo do njenog “aktiviranja".

“Mi smo podneli prijavu protiv N.N. sluzbenih ovlascenih lica iz SUP Beograd zbog osnovane sumnje da su izvrsili krivicna dela zlostavljanja u sluzbi i nanosenja teskih telesnih povreda Bulatovicu. Tuzilastvo je u medjuvremenu trazilo od odredjenih medicinskih ustanova dokumentaciju o povredama Bulatovica i o pregledima izvrsenim tokom njegovog boravka u zatvoru i kasnije. To je trazeno zbog formulisanja pravne kvalifikacije krivicnog dela. Iako dokumentacija do danasnjeg dana nije stigla, tuzilastvo je istraznom sudiji Prvog opstinskog suda Radomiru Milikicu podnelo zahtev za sprovodjenje istrage zbog zlostavljanja u sluzbi. Sudija je doneo predlog za sprovodjenje istraznih radnji i saslusao je nekoliko svedoka i policajaca, te samog Dejana Bulatovica pre nekoliko dana" - kaze advokat Plese.

Advokat nije imao priliku da pogleda spise sa ovih saslusanja jer se to omogucava tek kada pocne istrazni postupak, ali, kako kaze, tuzilastvo je identifikovalo nekoliko policajaca, mada se ne zna da li su to oni koji su zlostavljali Bulatovica. “To ce se znati kada dodje do suocenja, jer Bulatovic zna njihove likove" - kaze sagovornik. Kako saznajemo, jedan od saslusanih policajaca je inspektor Goran Devicic iz SUP Beograda.

D. P.

“Povlacim se iz javnosti"

“Zbog cestih optuzbi da zelim da postanem medijska zvezda odlucio sam da se povucem iz javnog zivota. Necu vise davati izjave za novine, kako ne bih opet bio meta napada portparola predsednika SPO Andjelka Trpkovica, sa kojim sam inace odrastao zajedno u Sidu. Potpuno sam se razocarao u SPO ciji sam clan bio tokom demonstracija. Video sam da su oni gori od ove vlasti i zato sam presao u Demokratsku stranku. Ostacu clan DS jer je to sada jedina realna snaga za izlazak Srbije iz krize, a to valjda zna i gospodin Trpkovic, ciji je otac, ako niste znali, predsednik Opstinskog odbora DS u Sidu"- kaze za “Nasu Borbu" Dejan Bulatovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /