petak, 10. april 1998.

PREMA IZJAVI NEIMENOVANOG DIPLOMATE ROJTERSU

Karadzic pregovara o uslovima predaje Hagu

London, Rojters. - Radovan Karadzic, najtrazeniji bosanski Srbin protiv koga je podignuta optuznica za ratne zlocine u bivsoj Jugoslaviji, ozbiljno razmislja o tome da se preda Haskom tribunalu i o tome vodi pregovore, izjavio je juce jedan zapadni diplomata za Rojters.

Pregovori se odvijaju vec neko vreme i Karadzic bi mogao da se preda Haskom tribunalu narednih "dana ili nedelja", rekao je zapadni diplomata, uz uslov da ostane anoniman.

"Njega izgleda najvise brine to sto ne zeli da izdrzava bilo kakvu kaznu u bilo kojoj zemlji u kojoj se ne bi osecao udobno, iz verskih razloga", rekao je isti izvor i dodao da je Karadzic "takodje trazio garancije o pravnom zastupanju".

Pozivajuci se na neimenovane izvore iz francuske tajne sluzbe, pariski "Mond" je juce objavio da je Karadzic napustio Bosnu u novembru 1997. godine i da se nalazi u jednoj istocnoevropskoj zemlji, verovatno u Belorusiji. Prema tom izvestaju, Karadzic odrzava kontakt sa dva americka advokata i sa njima razmatra mogucnost da se preda Haskom tribunalu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /