petak, 10. april 1998.

"PROSVETA" PONOVO OBJAVLJUJE ROMANE ERIHA KOSA

Osmeh na licu i gorcina u dusi

U prostorijama "Prosvete" juce su direktor ove izdavacke kuce Cedomir Mirkovic, urednik Vuk Krnjevic i pisac Erih Kos potpisali ugovor, cime je potvrdjena odluka o ponovnom objavljivanju romana jednog od najznacajnijih satiricno-alegoricnih pisaca savremene srpske knjizevnosti. Izdavac se na ovaj korak odlucio imajuci u vidu provokativnost, zanatsku perfekciju i posebno univerzalnost poruka koje proisticu iz Kosovih romana, a zahvaljujuci kojim autor izmice "kandzama efemernosti".

"Kosove knjige se citaju sa osmehom na licu i gorcinom u dusi", rekao je Krnjevic i dodao da "inicijativa za objavljivanje sest tomova Kosovih romana ima, izmedju ostalog, za cilj da priblizi stvaralastvo ovog pisca mladjoj publici".

Zahvalivsi se sagovornicima, autor poznatih romana kao sto su: "U potrazi za Mesijom", "Veliki Mak", "Vrapci Van Pea" itd., napomenuo je da se opredelio za pisanje jer je los govornik i da se sve sto ima da kaze nalazi u njegovim knjigama. "Nadam se da ce svet, vec zasicen politickim trzavicama i recnikom, brzo otkriti u knjizi pribeziste koje ce mu ponuditi odgovore za kojim traga ili mu pomoci da bar na trenutak pobegne od svega sto ga tisti", rekao je na kraju autor.

B. Tadic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /