petak, 10. april 1998.

TOMISLAV DZADZIC, DIREKTOR NIN

Podnecu ostavku novom UO

Beograd. - Novu sramotu za sebe i NIN proizveo je Milovan Gligorijevic, bivsi predsednik bivseg Upravnog odbora NIN d.o.o. kome je istekao mandat jos pre pet meseci. Koristeci svoj privatni uticaj na glavnog urednika Milivoja Glisica, Gligorijevic je posle ponoci, izmedju srede i cetvrtka, pred samo stampanje NIN pokusao da tajno od direktora NIN ubaci saopstenje o, inace nezakonitom smenjivanju direktora - kaze se u saopstenju koje je nasoj redakciji juce poslao Tomislav Dzadzic, direktor NIN.

U saopstenju se dodaje da je Gligorijevic “prosle srede na isti nacin i u isto posleponocno vreme iz impresuma NIN nezakonito uklonio ime legalnog direktora". Napominjuci da nije iskoristio ovlascenja direktora da bi pred samo stampanje rasturao strane NIN, Dzadzic navodi da su “nezakoniti pokusaji tri clana bivseg UO (Gligorijevic, Niksic, Ratkovicka) da se po svaku cenu i po isteku mandata odrze na vlasti do najavljene privatizacije".

Dzadzic tvrdi da je njihov mandat u UO istekao jos pre pet meseci, da su vec legalno izabrana dva clana novog UO i da njih dvojica sa predstavnikom “Politike" cine novi troclani UO NIN d.o.o. “Ostaje, dakle, samo da se izaberu jos dva clana, sto je kao jedino legalnu pravnu proceduru predlozio ekspert za privredno pravo prof. dr Ivica Jankovec. Da nije u pitanju moja borba za polozaj, jos jednom izjavljujem da cu podneti ostavku onog trenutka kada se bude legalno konstituisao novi UO", zakljucuje se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /