petak, 10. april 1998.

PORUKA BEOGRADSKOG NADBISKUPA FRANCA PERKA POVODOM USKRSA

Nada u preobrazaj i medjusobno razumevanje

Beograd. - Beogradski katolicki nadbiskup Franc Perko povodom najveceg hriscanskog praznika -Uskrsa, koji katolicki vernici slave 12. aprila, a pravoslavni nedelju dana kasnije, porucio je: “Imajte smelost i nadu i prastajte".

U taradicionalnom susretu sa novinarima povodom praznika, nadbiskup Perko je rekao: “Svima zelim stvarno srecan Uskrs, pun nade i radosti za buducnost. Nasoj pravoslavnoj braci zelim da Srpska pravoslavna crkva, koja jeste i mora da bude duhovni vodja srpskog naroda, koji je kroz istoriju prosao toliko golgota i muke, vodi svoj narod ka istinskom uskrsnucu".

“Nadam se da ce teska vremena, koja su jos pred nama, dovesti ljude na ovim prostorima do preobrazenja, kako bismo mogli imati smelost i nadu, prastanje i medjusobno razumevanje za suzivot", istakao je nadbiskup Perko.

On je, takodje, konstatovao da se “o Katolickoj crkvi sire svakojake lazi: da je neprijateljski raspolozena prema nekim narodima , da zeli unistiti pravoslavlje, da se jos uvijek sluzi unijatizmom...". Nadbiskup je, medjutim, pozvao svoje vernike da sacuvaju vernost Hristu i da budu ponosni na svoju Crkvu.

J. Kocijan

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /