subota, 11. april 1998.

SVETOZAR MAROVIC, PREDSEDNIK SKUPSTINE CRNE GORE

Neka nam Bog pomogne da Milosevic ode

Marovic ocenio da je do razlaza sa Milosevicem doslo kasno, ali ipak jos na vreme da se stvari isprave

Podgorica, FoNet. - Predsednik crnogorskog parlamenta Svetozar Marovic najavio je da ce jedna od zavrsnih promocija nedavno obelodanjenog programa Mila Djukanovica, predsednika Crne Gore, naslovljenog “Osnove za novi pocetak", biti odrzana u Sava Centru u Beogradu.

“Ne zelimo pobjede samo u Podgorici, vec i u Beogradu. Zato ce jedna od zavrsnih promocija programa 'Osnove za novi pocetak' biti priredjena u Sava Centru. Tom prilikom zelimo da uvjerimo sve da ne mrzimo i ne izdajemo nikoga u Jugoslaviji, da ne izdajemo ni Beograd, ni srpstvo, ni nikoga, ali da se ne slazemo sa politikom Slobodana Milosevica", rekao je Marovic ucestvujuci preksinoc na tribini gradjana u Danilovgradu. On je ocenio da “jeste do razlaza sa Milosevicem doslo kasno, ali ipak, jos na vrijeme da se stvari isprave" i dodao: “Neka nam sam Bog pomogne da Milosevic ode sto prije".

Marovic je nagovestio i mogucnost da se u Beogradu organizuje serija konferencija za novinare. Predsednik crnogorskog parlamenta izneo je i podatak, koji je, kako je rekao, saznao prilikom nedavne posete Banjaluci, da je “uoci pada Republike Srpske Krajine, trebalo da se plati sest miliona maraka kako bi se obezbijedila municija za odbranu srpskog naroda u Krajini", dodajuci da je “taj novac trebalo da bude isplacen Republici Srbiji". “Srpski narod, u tadasnjoj Srpskoj Krajini, morao je, dakle, da plati svojoj matici da bi mogao da brani slobodu i gole zivote! Zaista, zaprepascen sam tim podatkom, pa se sada pitam: kako danas vjerovati nekome ko se zaklinje u patriotizam?", rekao je Marovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /