subota, 11. april 1998.

REFERENDUM - REAGOVANJA: SAOPSTENJE “SRBIJE ZAJEDNO" POVODOM REFERENDUMA

Zasto se krije odluka Kongresa SAD o Kosovu

Javnim zakonom, usvojenim 17. decembra ’97, americki Kongres preti produzenjem sankcija Srbiji i Crnoj Gori ukoliko Beograd ne prihvati “ostvarenje separatnog identiteta za Kosovo", “pravo naroda Kosova da upravlja samim sobom" i omoguci “izabranoj vladi Kosova da obavlja svoje legitimne mandate". Pod varijantom B je - medjunarodni protektorat nad Kosovom

Lazno pitanje referenduma spada u manevre besmislenog i nehumanog trosenja drustvene energije. Od srpske javnosti i gradjana prikriva se nedozvoljeno kasnjenje u kljucnim strategijskim odlukama. Rezim je nespososban da se uspesno bavi medjunarodnim odnosima. Vec vise od cetiri meseca nasa javnost nije upoznata sa vaznom cinjenicom da je americki Kongres 17. decembra 1997. usvojio Javni Zakon 105-118, u kojem postoji Sekcija 539, koja se odnosi na Srbiju i Crnu Goru (a ne na Jugoslaviju, kako se mi zavaravamo!).

Amerika zahteva od Beograda ostvarenje odvojenog identiteta za Kosovo i pravo naroda Kosova da upravlja samim sobom.

U varijanti B Zakon pominje stvaranje medjunarodnog protektorata na Kosovu. Govori se i o omogucavanju izabranoj vladi Kosova da joj se dozvoli da zapocne da obavlja svoje legitimne mandate kao izabrani predstavnik naroda Kosova.

Uocljivo je da se potpuno apstrahuje postojanje srpskog naroda na Kosmetu (Kosovi - kako oni kazu). Ali, to sto Milosevic prikriva postojanje ovog Zakona koji je doneo najmocniji parlament planete, nece pomoci srpskom narodu, koji je odavno na nakovnju svetske politike.

Precutkivanje ovakvih politickih dokumenata spada u neobjasnjive podlosti koje ovaj rezim neprestano demonstrira svom osiromasenom i dezorijentisanom narodu.

Pogubna socijal-komunisticka ekipa na vlasti mora se vec jednom zaustaviti u svojoj nakaznoj politici unistavanja svakog srpskog nacionalnog interesa.

Milosevic je Kosmet prakticno vec predao. Srbija treba da mu kaze odlucno ne.

Zoran Petrovic Pirocanac, portparol “Srbije Zajedno".

Zakon 105-118

Americki Kongres usvojio je Zakon 17. decembra 1997, koji se u Sekciji 539, odnosi na Srbiju i Crnu Goru. Evo delova tog zakona, koji politicka klasa Srbije uporno precutkuje srpskom narodu. Javni zakon 105-118 (12. 15. 97. CR H10961)

Strane operacije, izvozno finansiranje i uskladjivanje zakona sa odgovarajucim programima, 1998. Restrikcije na okoncavanje sankcija protiv Srbije i Crne Gore sek. 539

a) Restrikcije - Uprkos svaom drugom zakonskom propisu nikakva sankcija, zabrana, ili zahtev opisan u sekciji 1511 Zakona o Nacionalnoj Odbrani za fiskalnu godinu 1994 (Javni zakon 103-160), koji se odnosi na Srbiju i Crnu Goru, mogu da prestanu da budu efektivni, osim ako -

(1) Predsednik prvo ne podnese Kongresu potvrdu opisanu u podsekciji (b), i

(2) ne budu ispunjeni zahtevi sekcije 1511 toga Zakona.

(b) Potvrda - Potvrda opisana u ovoj podsekciji je potvrda da -

(1) postoji sustinski napredak ka -

(A) ostvarenju odvojenog identiteta za Kosovo i prava naroda Kosova da upravljaju samima sobom, ili

(B) stvaranju medjunarodnog protektorata za Kosovo,

(2) da postoji sustinsko pobosljanje situacije ljudskih prava na Kosovu

(3) da se dozvoli povratak na Kosovo medjunarodnim posmatracima za ljudska prava, i

(4) da se izabranoj vladi Kosova dozvoli da zapocne da obavlja svoje legitimne mandate kao izabrani predstavnici naroda Kosova.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /