subota, 11. april 1998.

TRAGOM VESTI: CIME CE SE BAVITI POTPREDSEDNICI U NOVOJ VLADI SRBIJE

Jos nije zavrsena Podela resora

Ni posle tri sedmice otkako je izabrana nova Vlada Srbije, jos nisu definitivno podeljeni svi potpredsednicki resori. Pa, tako, suprotno nekim vec objavljenim informacijama - da ce nov potpredsednik doktor medicinskih nauka i direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, julovac Milovan Bojic nadgledati poslove iz oblasti zdravstva, iz njegovog kabineta porucuju da se to jos ne zna. Cinjenica je da je vec vidjen na nekim skupovima u drustvu ministarke zdravstva Leposave Milicevic.

Za profesora Ratka Markovica (SPS) nema dileme - on ce, po svoj prilici, uvereni su njegovi saradnici, zadrzati dosadasnji resor koji spada u delokrug rada Vladinog Odbora za drustveno-politicki sistem. Taj resor obuhvata, objasnjavaju u Vladinim sluzbama, pravni sistem i drustvene organe. To, konkretno, znaci da ce prof Markovic, izmedju ostalog, koordinirati rad odgovarajucih ministarstava, na primer: pravde, za lokalnu samoupravu i za unutrasnje poslove.

Iz ovoga proizilazi da nov potpredsednik Vlade, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Seselj, nece nadgledati, kako je neko vec objavio, policiju, nego ce, kako kazu u njegovom kabinetu, voditi Odbor za privredu i finansije u svojstvu predsednika ovog Vladinog radnog tela.

Stoga je jos nejasno kakva ce podela posla biti izmedju njega i predsednika Holding Kompanije “Simpo" Dragomira Tomica (SPS), za kojeg kazu da ce, “kao i dosad, biti zaduzen za privredne resore u koje spadaju: industrija, poljoprivreda, energetika i saobracaj.

Tomislav Nikolic, nov potpredsednik iz redova Srpske radikalne stranke, “za sada je imenovan za predsednika Vladine Administrativne komisije", kazu njegovi saradnici, dodajuci da se “jos ne zna delokrug rada tog Vladinog radnog tela". Pretpostavka je da ce to biti neki interni poslovi koji se ticu Vlade, po analogiji na jos neke Vladine komisije kao sto je ona za kadrovske, ili ona za stambene poslove.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /