subota, 11. april 1998.

SASTANAK RUKOVODSTVA I INZENJERA JKP 天ODOVOD I KANALIZACIJA" SA UPRAVOM GRADA

天oda iz gradskog vodovoda ispravna"

Nakon odrzanog sastanka stice se utisak da su obe strane (i rukovodstvo JKP 天odovod i kanalizacija" i inzenjeri koji su upozoravali na neispravnosti u radu ovog preduzeca) nezadovoljni rezultatima razgovora sa gradskim celnicima

- U ovom trenutku Novosadjani ne treba da brinu o kvalitetu vode za pice - voda iz gradskog vodovoda je ispravna. Novi Sad je jedan od retkih gradova koji je uspeo da obezbedi dovoljnu kolicinu ispravne vode za pice - izneo je dr Vladimir Ljikar, nacelnik u Institutu za zastitu zdravlja, na sastanku rukovodstva i inzenjera JKP 天odovod i kanalizacija" sa gradonacelnikom i svim potpredsednicima Skupstine i Izvrsnog odbora, a povodom pisma 23 inzenjera ovog preduzeca upucenog upravi grada u kome se upozorava na izvesne nedostatke u najvaznijem komunalnom sistemu Novog Sada.

Sastanak, na zalost, nije urodio zakljuckom, a stekao se utisak da su obe strane (i rukovodstvo preduzeca i inzenjeri) izasle nezadovoljne s tog skupa. Dok su predstavnici potpisnika pisma upravi grada tvrdili da 登no sto se sada desava u preduzecu i na sistemu proizvodnje i distribucije vode moze da dovede do pogorsanja kvaliteta vode (i to vec u letnjim mesecima prilikom vece potrosnje) rukovodstvo preduzeca je negiralo ove navode, a vecina clanova uprave grada je zastupala tezu da vecina problema u JKP 天odovod i kanalizacija" treba da se resava u samom preduzecu. Gradonacelnik dr Stevan Vrbaski je naglasio da 都astanak koji je uprilicen nije nikakav istrazni postupak, niti ljudi koji mu prisustvuju iz uprave grada predstavljaju nekakav sud."

Nadu u nekakvu prvu stepenicu ka resavanju problema koji ovaj kolektiv vec duze potresaju dao je svojim predlogom potpredsednik Skupstine Miroslav Mrnustik. On je predlozio da se suspenzije inzenjera Tome Bebica i Jovana Stosica povuku i da se formira multidisciplinarna komisija u JKP 天odovod i kanalizacija", koja bi ispitala stanje u ovom preduzecu - od eventualnih problema na proizvodnji i distribuciji vode za pice do medjuljudskih odnosa.

Hoce li se ovakav predlog prihvatiti nije dogovoreno, jer je sastanak prekinut.

B. Opranovic

Suspenzija - prestroga kazna

- Suspenzija dva inzenjera je mozda prestroga kazna, iako na neki nacin treba da budu kaznjeni, ali s druge strane da jedan covek sam inovira nesto u tehnologiji proizvodnje vode, takodje je nedopustivo. Vodovod ima svoju proceduru funkcionisanja i niko samovoljno to ne sme da menja - misljenja je bio clan IO Andrija Zavaros. - Odluke rukovodstva se moraju postovati, ali i rukovodstvo mora imati odgovornosti kakve odluke donosi.

Inzenjer Vasa Permic je upozorio da su prekrajanja u procesu tehnologije proizvodnje i prerade vode nekontrolisane, i da eskalacija takvih dogadjaja moze da proizvede velike probleme, a to vec nije unutrasnja stvar Vodovoda i da se upravo u tom delu ocekuje pomoc osnivaca, Skupstine grada.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /