subota, 11. april 1998.

JUCE U PECKOM OKRUGU

Pocela vakcinacija protiv decije paralize

Pec, Beta. - U Peckom okrugu juce je pocela akcija vakcinacije protiv decije paralize, koja ce trajati di u naredna dva dana.

Nacelnik Doma zdravlja u Peci Dragomir Radosavljevic rekao je Beti da se vakcinacija u Peckom okrugu u svih pet opstina obavlja na 282 punkta i da je predvidjeno da bude vakcinisano 48.469 dece do pet godina starosti. Radosavljevic je dodao da je odziv dobar na svim punktovima u gradskim i prigradskim naseljima, ali da jos nema podataka za seoska mesta.

Kosovu 50 tona pomoci

Kosovska Mitrovica, Beta. - Britanska, nevladina humanitarna organizacija “Operacija andjeo" uputila je na Kosovo konvoj humanitarne pomoci sa 50 tona medicinskog materijala, hrane za bebe, odece i obuce. Pomoc su dobile uglavnom drustvene institucije, a humanitarci su deo materijala urucili i zenama s decom na podrucju Drenice.

Novinarski centar u Pristini 16. aprila

Beograd, Beta. - Udruzenje novinara Srbije (UNS) otvorice 16. aprila u Pristini novinarski centar, odlucio je juce Upravni odbor UNS. Centar ce raditi 24 casa, bice opremljen kompjuterskom tehnikom i raspolagace dokumentacionim centrom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /