subota, 11. april 1998.

SUTRA SEDNICA SKUPSTINE GRADJANSKOG SAVEZA SRBIJE

Javno biranje predsednika

Ocekuje se da ce Vesni Pesic ponovo biti ukazano poverenje da vodi stranku u skladu sa nedavno predstavljenim Programom za novo vreme

Beograd. - Na sutrasnjem zasedanju Skupstine Gradjanskog saveza Srbije u hotelu “Interkontinental" obavice se izbori za najvise funkcije i odrediti politika stranke za predstojeci period. Na sednici ce se, kako je najavljeno, na jednoj od pripremnih sednica Glavnog odbora, “izabrati novo rukovodstvo stranke i doneti odluka o njenoj buducoj politici". Kako se nezvanicno moze cuti planirano je da rad Skupstine, koja se, inace, odrzava svake godine, bude otvoren za novinare. .

Iz stranke nam je potvrdjeno da izbori podrazumevaju i biranja na najvise funkcije - od mesta u Glavnom odboru do predsednika stranke. Po onome sto se za sad zna moze se ocekivati da ce sadasnja predsednica Vesna Pesic i dalje voditi stranku. Izbori ce se po svemu sudeci obaviti po novom statutu, cije je usvajanje predvidjeno tokom izborne sednice.

Sa sednica Glavnog odbora koje su prethodile Skupstini poruceno je kako ce udarno mesto pripasti odlukama koje treba da doprinesu “daljem jacanju stranke u organizacionom pogledu". Mogu se ocekivati izmene koje bi znacile preraspodelu nekih nadleznosti izmedju organa stranke, pa i nova unutrasnja organizacija. Izmedju ostalog, to podrazumeva i jacanje infrastrukture na terenu pa je predvidjeno i formiranje vise okruznih, odnosno regionalnih odbora.

Buduca politika stranke je zapravo vec oznacena u nedavno predstavljenom Programu za novo vreme. U njemu se, inace, stranka oznacava kao socijaldemokratska, takodje se navodi da se danas Srbija deli na reformske i antireformske snage i da je to putokaz gradjanima za politicko delovanje i organizvanje.

N.T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /