subota, 11. april 1998.

UPOZORENJE LIBERALNOG SAVEZA CRNE GORE

Vlast priprema prevaru

Podgorica. - Portparol Liberalnog saveza Crne Gore Miroslav Vickovic tvrdi da se vlast, kad je rijec o birackim spiskovima, “umjesto otvorenih i bezobzirnih manipulacija, ovog puta odlucila za perfidnije metode prevare". Na osnovu povrsnog uvida u biracke spiskove cetinjske opstine, Vickovic konstatuje da je doslo do velikih promjena u odnosu na predsjednicke izbore.

“Desetine gradjana, koji su u oktobru glasali na predsjednickim izborima, jednostavno su izbrisani iz birackih spiskova, dok je velikom broju onih koji su deklarisani kao pristalice Liberalnog saveza, naravno, pukim slucajem pogresno upisana adresa stanovanja ili promijenjena neka od cifara u maticnom broju", istice portparol crnogorskih liberala.

Prema njegovoj ocjeni, situacija u vezi sa programskim odborima drzavnih medija “pomalo lici na manipulaciju". “Iako se ovih dana navrsavaju dva mjeseca od kada je Skupstina Crne Gore imenovala stranacke predstavnike u programskim odborima drzavnih javnih glasila do danas nijesu odrzane cak ni konsultativne sjednice tih organa", naglasava Vickovic i dodaje da sve vrijeme RTV Crne Gore i “Pobjeda" “krse pravila o medijskom predstavljanju stranaka."

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /