ponedeljak, 13. april 1998.

MOGUCA POGODBA MILOSEVICA

Preuranjeni pregovori

Beograd, Beta. - Bivsi predsednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadzic vodi pregovore o svojoj predaji sa Medjunarodnim sudom za ratne zlocine u Hagu, pise u subotu britanski dnevnik “Fajnensel tajms" (FT) pozivajuci se na zapadne diplomatske izvore.

“Istovremeno pojedini zapadni zvanicnici upozoravaju da su izvestaji o Karadzicevoj predaji u narednih nekoliko nedelja preuranjeni, a jedan diplomata tim povodom je rekao da je 'laznih uzbuna bilo i ranije'", pise list, a prenosi Radio Bi-Bi-Si u emisiji na srpskom jeziku. Dopisnik FT iz Beograda pise da ce kljucnu ulogu u slucaju Karadzica odigrati predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic.

“Diplomate veruju da bi on (Milosevic) mogao da iskoristi predaju Karadzica kako bi izbegao eventualne nove sankcije protiv Beograda". “Istovremeno bivsi lider bosanskih Srba bi svojim pojavljivanjem u Hagu i onim sto bi tamo eventualno rekao mogao da nanese veliku stetu i umesa i vodece licnosti u Beogradu, ukljucujuci i samog Milosevica", ocenjuje FT.

List dodaje da u medjuvremenu Karadzicevi advokati kazu da je bivsi lider RS uveren da je nevin, i da “kao politicka licnost ne moze biti odgovoran za navodne zlocine oruzanih snaga bosanskih Srba".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /