ponedeljak, 13. april 1998.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)

Mnogo vike ni oko cega

Novi Sad. - Stadion Vojvodine. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Arsic (Palic) 5. Strelci: Cilinsek u 7. minutu za Vojvodinu, Markovic u 33. iz jedanaesterca, 40. i 90. minutu za Crvenu zvezdu. Crveni kartoni: Dragas, Mijanovic, Dragic, trener Pirmajer (Vojvodina), Stankovic (Crvena zvezda).

VOJVODINA: Mijanovic -, LJ. Aleksic 6, Dragic 6, Bratic 7 (Mudrinic -), Ristic 6, S. Vasic 6, Vaskovic 6 (Belic -), Cilinsek 7, Dragas - M. Aleksic 6, Lerinc - (Zilic 7).

CRVENA ZVEZDA: Jevric 6, Zivkovic 7, Bjegovic - (Markovic 7), Ilic 6, Marinovic 7, Bunjevcevic 7, Skoric 6, Pantelic - (Jovicic 6), Gojkovic 6, Stankovic 6, Ognjenovic 6 (Acimovic -).

Crvena zvezda je protiv Vojvodine - 3:1 (2:1) preskocila jos jednu prepreku u prvenstvu, ali i bez saplitanja ovog proleca (nije izgubila ni jedan susret) tesko ce prva stici nacilj. Obilic, naime, sa bodom vise “drzi ritam" i vec sad se moze reci da Rankovic i drugovi “imaju snagu" (ostalo da ne pominjemo) da zadrze celnu poziciju i uzmu titulu, koju je Zeljko Raznatovic odavno najavio. Bivsem evropskom prvaku ostaje da broji pobede i na kraju da konstatuje da nikad toliko nije bilo - Pirovih.

Posto je tako kako je, pravo cudo je tolika “frka" u subotu u Novom Sadu.Cak pet crvenih kartona, tuca medju navijacima, jurnjava policije sa ratobornim gledaocima... Na terenu je bilo svasta osim fudbala: mnogo prljavih startova, brutalnih nasrtaja, previse prigovora i - opsteg meteza. Dragas je prvi morao napolje jer je siledzijski startovao na Bjegovica, Mijanovic je “pocrveneo" jer je prigovarao, Pirmajer takodje, Dragic je “platio" drugi zuti... Cak je i mirni i izuzetno korektni Dejan Stankovic izgubio zivce i laktom udario Bratica.

Sto se igre tice, domacini su se rano ponadali (gol Cilinseka), posle ih je “potopio" Sasa Markovic. Dragic je oborio Zivkovica, dosudjeni penal golgeter Lige je pretvorio u gol. U finisu prvog dela ponovo je pogodio posle centarsuta Jovicica. Pri kraju je opet imao priliku sa 11 metara (Zilic odbranio), a u samoj zavrsnici overio je pobedu - “het trik".

- Neke stvari se ponavljaju i bojim se da moze biti jos i gore. Igre u ovoj utakmici gotovo nije ni bilo, mi iz Crvene zvezde najmanje smo krivi za to. Moji igraci nekom daju tri, nekom pet golova, ocigledno hoce da ih sprece u tomesluzeci se nesportskim sredstvima. Bilo je svasta, u jednom trenutku zeleo sam da napustim utakmicu. Pa ne mogu ja da bude policijski inspektor, istrazni sudija. Neka nam je bog u pomoci, jer ne znamo sta radimo - rekao je Zvezdin trener Milorad Kosanovic.

Josip Pirmajer, revoltiran valjda kao i njegov kolega, uz to jos i iskljucen, nije dosao na konferenciju za stampu.

R. Popovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /