ponedeljak, 13. april 1998.

NARODNA STRANKA O SVERCU CIGARETA

Jos jedan Milosevicev naruceni napad

Beogradski rezim ne bira sredstva u obracunu sa politickim protivnicima, a ovakvim napadima nastoji se kompromitovati zajednicka lista demokratskih stranaka u Crnoj Gori, kaze lider NS, Novak Kilibarda

Podgorica, Beta. - Narodna stranka juce je kategoricki demantovala da ima ikakve veze sa svercom cigareta, koji je prekinut na liniji Podgorica-Pec. Vest koju je objavila beogradska “Politika" o svercu cigareta koje navodno poticu iz drzavnog magacina ciji su vlasnici Narodna stranka i brat crnogorskog predsednika Mila Djukanovica, je cista laz, kaze se u saopstenju Narodne stranke i istice da se “ova stranka niti bavi svercom cigareta, niti ima bilo kakve magacine, niti je u bilo kakvom odnosu sa bratom crnogorskog predsjednika".

NS istice zaljenje sto “list sa dugom tradicijom poslednjih nekoliko godina sluzi iskljucivo za plasiranje lazi i kleveta na racun politickih protivnika Slobodana Milosevica". Uz opasku da beogradski rezim ne bira sredstva u obracunu sa politickim protivnicima, Kilibardini narodnjaci isticu da je sasvim jasno da se “ovakvim napadima nastoji kompromitovati zajednicka lista demokratskih stranaka u Crnoj Gori, koja ce u maju konacno da srusi Miloseviceve snage u ovoj republici". Zato politicku saradnju demokratskih stranaka u Crnoj Gori treba da prati i navodna saradnja u svercu, a za plasiranje takve slike zaduzene su “Politika" i “Politika ekspres", kaze se u saopstenju ove partije. “U drzavi zvanoj Pozarevac dovoljno je da dva sofera, postena Albanca, izjave ono sto im naredi vojni KOS i da ugledni profesor, naucnik i politicar postane meta raznih neostvarenih licnosti", dodaje se u saopstenju partija. Narodnjaci isticu da ovaj primer samo pokazuje kako je moguc “visok stepen povjerenja izmedju Srba i Albanaca kada sluze istom gazdi". Stranka dodaje da je svesna da ce sledecih pedesetak dana biti na meti vojnog KOS-a i njegovih saradnika, ali da ce preziveti takve napade, bas kao sto je prezivela i ostavila iza sebe slicne napade i njiihove narucioce.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /