ponedeljak, 13. april 1998.

DR VLADAN BATIC, PREDSEDNIK DEMOHRISCANSKE STRANKE SRBIJE U OTVORENOM PISMU MARKU KRASNICIJU, PREDSEDNIKU DEMOHRISCANSKE PARTIJE KOSOVA

Poziv na dijalog

“Postovani gospodine Krasnici, pokusaj uspostavljanja dijaloga povodom aktuelnih dogadjanja na Kosovu ocito su zapali u corsokak. Uzrok tome su nepomirljivi stavovi obeju strana. Posledice takvog inacenja, nazalost, mogu biti pogubne", pise dr Vladan Batic, predsednik Demohriscanske stranke Srbije u otvorenom pismu Marku Krasniciju, predsedniku Demohriscanske partije Kosova.

“Verujem da je svim razumnim ljudima jasno da niti Kosovo moze biti republika, jer ono integralni deo Srbije, i takvo ce uvek biti, niti Albancima na Kosovu mogu biti uskracena sva ona ljudska, gradjanska, licna i kolektivna prava, ukljucujuci pravo na visok stepen autonomije, po nacelima koja vaze u citavom civilizovanom svetu. Dakle, ni separatizam i teroprizma s jedne ni represije s druge strane, ne mogu proci. Uostalom, to su stavovi citave medjunarodne zajednice. Da bi se te suprotnosti pomirile neophodan je dijalog", pise Batic Krasniciju obrazlazuci da ga “upravo stoga poziva da u ime nasih stranaka, bez obzira na oprecne stavove", otpocnu dijalug i pokazu da se moze razgovarati.

“Verujem da drzite do hriscanskih nacela, na sta ukazuje naziv vase partije. Demohriscanska stranka Srbije svoje politicko delovanje zasniva, takodje, na hriscanstvu kao temelju evropske civilizacije. Posto prihvatanje ovih nacela obavezuje na toleranciju, dobru volju i dijalog, iskreno verujem da ce ovaj dobronamerni poziv s vase strane biti prihvacen. Vreme i mesto izaberite sami", porucuje lider DHSS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /