ponedeljak, 13. april 1998.

KOALICIJA “VOJVODINA" POZIVA VLADU SRBIJE NA PREGOVORE O AUTONOMIJI POKRAJINE

Canak i Isakov danas cekaju Marjanovica

Na pregovore o decentralizaciji Srbije vec sutra ce vladu pozvati i predstavnici Koalicije “Sumadija" i “Sandzak"

Novi Sad. - Lideri koalicije “Vojvodina" Nenad Canak i Miodrag Isakov pozvali su predstavnike Vlade Srbije da danas dodju u Novi Sad na pregovore o autonomiji Pokrajine. Oni su izjavili da ove pregovore nicim ne uslovljavaju, da ne traze posrednike ni iz Jugoslavije ni iz sveta i da ce od danas pa nadalje svakodnevno cekati pregovaracki tim Vlade Srbije.

Canak i Isakov su obevestili novinare da ce i pregovaracki timovi koalicije “Sumadija" i koalicije “Sandzak" dan kasnije, od 14. aprila pa nadalje, takodje iscekivati predstavnike Vlade Srbije da pregovaraju o autonomiji svojih regiona.

- Mi i nasi prijatelji iz koalicije “Sumadija" i koalicije “Sandzak" zelimo da razgovaramo o decentralizaciji i regionalizaciji Srbije - rekli su oni.

Canak i Isakov nisu otkrili sastav svog pregovarackog tima. Najavili su samo da ce ga obelodaniti danas u 12 sati u salonu SPENS-a u Novom Sadu gde ce cekati pregovaracki tim Vlade Srbije. U pregovarackom timu koalicije “Vojvodina" bice, kako su rekli, pripadnici raznih stranaka i oganizacija, kao i pojedini ugledni gradjani koji ne pripadaju nijednoj politickoj stranci.

Ukoliko se predstavnici Vlade Srbije ne pojave na pregovore narednih dana i ne nagoveste da ce to uciniti u dogledno vreme, posao oko zalaganja za stvarnu a ne fiktivnu autonomiju Vojvodine ce, kako su rekli prepustiti “vojvodjanskoj vladi u senci". Sastav te vlade ce, kako su rekli, uskoro obelodaniti.

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /