utorak, 14. april 1998.

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE POTVRDILA

SRJ ipak uvozi so iz Belorusije

Prosle godine uvezeno 50.000, a za ovu godinu planiran uvoz 100.000 tona soli iz Mozirske oblasti koja je najvise stradala u cernobiljskoj katastrofi

Beograd, Beta. - Jugoslavija bi ove godine trebala da uveze 100.000 tona kuhinjske i tehnicke soli iz Belorusiije, potvrdjeno je agenciji Beta u Privrednoj komori Srbije. So je proizvedena u Mozirskom kombinatu soli, a uvoz je dogovoren u okviru barter aranzmana izmedju SRJ i Belorusije. Jugoslavija je i do sada, preko preuzeca iz Beograda "So produkt" uvozila so iz Belorusije. U prosloj godini, receno je Beti u republickoj Komori, uvezeno je oko 50.000 tona te soli.

Prosle nedelje su beloruske novine "Bjeloruska delavaja gazeta" objavile vest da je vec krenula isporuka soli ugovorene tim aranzmanom. List je tvrdio da se solana Mozir nalazi u oblasti koja je najvise stradala od radijacije u cernobiljskoj katastrofi 1986. godine. Sutradan, po objavi vesti, savezno Ministarstvo za poljoprivredu demantovalo je da je tokom nedavne posete privredne jugoslovenske delegacije Belorusiji dogovorena isporuka bilo kakve soli.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /