utorak, 14. april 1998.

KARLOS VESTENDORP U INTERVJUU TV MREZI CNN

Ako se sam ne preda, Karadzica treba uhapsiti

Sarajevo, Beta-AFP. - Visoki predstavnik medjunarodne zajednice za BiH Karlos Vestendorp izjavio je juce da bi bivsi predsednik Republike Srpske Radovan Karadzic morao da bude uhapsen ukoliko se sam ne preda Haskom tribunalu. U telefonskom intervjuu za televizijsku mrezu CNN, Vestendorp je kazao da bi vise voleo drugo resenje - da se Karadzic sam preda Medjunarodnom sudu za ratne zlocine.

“Mi mu saljemo jasne signale da bi za njega bilo mnogo bolje da se dobrovoljno preda i ide u Hag kako bi se branio", rekao je Vestendorp. Visoki predstavnik je priznao da nema pouzdane podatke o mestu na kome se Karadzic nalazi. Karadzic “mora da se nalazi u teskoj situaciji", rekao je on i dodao: “Zbog toga mi mislimo da bi on trebalo da bude uhvacen, jer nema vise zastitu koju je nekada imao".

IZJAVA BOZIDARA VUCUREVICA

Karadzic je u Hercegovini

Beograd, FoNet. - Clan Glavnog odbora Srpske demokratske stranke i poslanik u parlamentu Republike Srpske Bozidar Vucurevic izjavio je za Dnevni Telegraf (DT) da se “Radovan Karadzic trenutno nalazi u istocnoj Hercegovini". Vucurevic nije hteo da otkrije tacno mesto gde se bivsi predsednik RS nalazi. Prema njegovim recima, ukoliko medjunarodna zajednica pokusa da uhapsi Karadzica, otme “ili ne daj boze likvidira, branice ga 23.000 pripadnika Hercegovackog korpusa".

DZEJMS RUBIN, PORTPAROL STEJT DEPARTMENTA

SAD ne misle da ce se Karadzic uskoro predati

Vasington, FoNet. - SAD su juce saopstile da nemaju podataka o tome da je bivsi lider bosanskih Srba Radovan Karadzic spreman da se uskoro preda, javlja AFP. “Nemamo nikakvih informacija koje bi govorile da on pregovara oko predaje" rekao je predstavnik Stejt departmenta Dzejms Rubin. “Prema onome sto mi znamo, to su samo glasine" dodao je on.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /