utorak, 14. april 1998.

INICIJATIVA KOALICIJE “SANDZAK"

Ljajic pozvao predstavnike Vlade Srbije u Novi Pazar

Pristajemo na razgovore i bez medjunarodnih posrednika, izjavio lider koalicije “Sandzak"

Novi Pazar. - Koalicija “Sandzak" koju predvodi Rasim Ljajic pozvala je Vladu Srbije na otvorene razgovore o svim problemima u tom regionu. Razgovori bi trebalo da pocnu danas u Novom Pazaru.

- Vlastima u Beogradu na taj nacin dajemo priliku da jos jednom demonstrira svoju spremnost za dijalog koju su pokazali u Pristini. Mi pristajemo na razgovore i bez medjunarodnih posrednika, pa cak i da razgovaramo u zgradi Skupstine opstine Novi Pazar gde je vlast nametnuta i nelegitimna. Zbog stvaranja pogodne politicke klime spremni smo i na takav ustupak - izjavio je juce Rasim Ljajic.

On je medjutim, dodao, da tu nije rec o pregovorima, “jer Koalicija “Sandzak" nema mandat za to vec o pokusaju da se pronadje resenje za mnoge zivotne probleme sa kojima se suocavaju gradjani". “Zato cemo nas pregovaracki tim formirati na isti nacin na koji je Vlada Srbije pozvala predstavnike manjinskih zajednica u Pristini. Pozvacemo sve koji zele da se ukljuce u resavanje ovih problema ," rekao je Ljajic.

Ako se Vlada Srbije ne odazove na razgovore, Koalicija “Sandzak" ce “razmotriti mogucnost da raspise referendum na kojem bi se narod izjasnjavao da li prihvata da predstavnici iz Sandzaka idu u Beograd i tamo razgovaraju o resavanju svih spornih pitanja".

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /