sreda, 15. april 1998.

VUK DRASKOVIC U INTERVJUU CESKOM NEDELJNIKU “TIDEN"

Pregovorima Srba i Albanaca potrebni stani svedoci

Lider SPO ne veruje da bi opozicija mogla da se ujedini

Prag, Beta. - Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic veruje da bi Srbiji u pregovorima sa kosovskim Albancima bili potrebni strani svedoci. On je, u intervjuu ceskom nedeljniku “Tiden", dodao da “cinjenice govore u prilog srpskoj strani, te da zato nema razloga da u razgovorima ne ucestvuje, na primer, Felipe Gonsales kako to Zapad trazi. Draskovic je odbacio mogucnost da Kosovo dobije status republike, poput Srbije i Crne Gore i rekao da jedino resenje vidi u “postepenom prosirivanju autonomije".

“Kosovo Republika je, isto kao i nezavisnost Kosova, provokacija, izgovor za rat," rekao je Draskovic. On je ocenio da “Rugovi, koji hoce da unisti Srbiju, paradoksalno pomaze lider radikala, Vojislav Seselj, veliki ekstremista koji svojom antievropskom i antiamerickom politikom slabi i izoluje Srbiju" i da “oslabljena Srbija pruza Rugovi sansu da ostvari svoj politicki san o samostalnom Kosovu". Lider SPO je rekao da su ga ostali lideri bivse koalicije Zajedno “izdali" i da ne veruje da bi opozicija mogla da se ujedini.

Draskovic je izjavio “da jedino od predsednika SRJ Slobodana Milosevica zavisi koliko dugo ce se odrzati na vlasti koalicija socijalista i radikala. “Ukoliko Milosevic bude ponavljao greske sa pocetka rata u bivsoj Jugoslaviji, na tom kursu ce ga podrzati jedan jedini covek, Seselj. Ukoliko pocne da se rukovodi odredbama Dejtonskog sporazuma, kako mi predlazemo, i shvati neophodnost saradnje sa Zapadom, Seselj ce biti izguran iz vlade", ocenio je Vuk Draskovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /