sreda, 15. april 1998.

FRANJO TUDJMAN U RAZGOVORU SA STRANIM DIPLOMATAMA U ZAGREBU

Masovni povratak Srba destabilizovao bi Hrvatsku

Zagreb, Beta. - Predsednik Hrvatske Franjo Tudjman izjavio je juce da bi masovni povratak Srba u Hrvatsku “mogao prouzrokovati destabilizaciju". “Masovni dolazak Srba mogao bi prouzrokovati destabilizaciju i vracanje na stanje koje je prethodilo pobuni dela srpskog stanovnistva protiv hrvatske drzave i njihovom sudelovanju u velikosrpskoj agresiji", rekao je Tudjman u razgovoru sa stranim diplomatama u Zagrebu.

Kako se navodi u saopstenju iz Tudjmanovog kabineta, hrvatski predsednik je razgovarao sa americkim ambasadorom u Hrvatskoj Vilijemom Montgomerijem, ambasadorom Velike Britanije Kolinom Munroom, sefom misije UNHCR-a Robertom Robinsonom i zamenikom sefa misije OEBS-a Viktorom Tomsetom.

Govoreci o povratku proteranih Hrvata iz BiH koji su smesteni u Hrvatskoj, Tudjman je rekao da mnogi iz sigurnosnih i drugih razloga ne zele da se vrate na podrucja iz kojih su proterani. Kako se dodaje u saopstenju, diplomate su “izrazile zadovoljstvo pozitivnim elementima vladinog programa povratka osoba koje su napustile Hrvatsku, ali i izrazili zabrinutost predstojecom saborskom raspravom o usvajanju tog dokumenta".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /