sreda, 15. april 1998.

SINOC U MEDIJA CENTRU ODRZANA TRIBINA: “KOSOVO - PROSLOST I BUDUCNOST"

Moze li se izbeci rat?

Beograd. - Situacija na Kosovu i Metohiji izuzetno je slozena, a do rata ce doci ako to vlasti u Beogradu bude odgovaralo. Medjutim, ovaj put se nece ponoviti situacija koja se odigrala u Hrvatskoj i Bosni, jer je Slobodan Milosevic procenio da mu rat ne ide u prilog. Stoga je organizovao referendum gde ce “neodgovorni narod" glasati protiv mesanja stranih sila u kosovsko pitanje i “zasluziti sankcije". Tada ce na scenu stupiti veliki mirotvorac i pregovarac iz Dejtona i “spasiti narod teske kazne", ocenio je sinoc na tribini “Kosovo - proslost i buducnost" Milan S. Protic.

Na tribini koja je organizovana u Medija centru, govorio je i Slavenko Terzic, koji je istakao da ce do rata na Kosovu doci ukoliko to budu zelele velike sile. Prema njegovim recima, uzrok kosovskog problema lezi u cinjenici da se Albanci ne bore za ljudska prava, nego za teritoriju i drzavu.

Prema recima Momcila Pavlovica, Kosovo je na ivici rata, a da bi se rat izbegao potrebno je da Srbija postane deo Evrope. Samo zato sto nismo deo evropske porodice imamo kosovski problem. Kao dokaz takvoj tezi on je istakao da Englezi i ne pomisljaju na mogucnost davanja nezavisnosti Irskoj.

N. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /