sreda, 15. april 1998.

KOALICIJA “VOJVODINA" I DRUGI DAN UZALUDNO CEKALA VLADINE PREGOVARACE

Zahtev Milutinovicu da odredi svoj tim

Danas na istom mestu i u isto vreme pored pregovaraca “Vojvodine" cekace i Rasim Ljajic iz Koalicije “Sandzak" i Branislav Kovacevic iz Koalicije “Sumadija"

Novi Sad. - I juce je pregovaracki tim Koalicije “Vojvodina" uzaludno cekao da se predstavnici Vlade Srbije pojave na razgovorima u podne u SPC “Vojvodina". Posto se pregovaraci u ime rezima ne pojavljuju posle javnih poziva, Koalicija “Vojvodina" poslala je juce pismo predsedniku Srbije Milanu Milutinovicu u kojem zahteva da odredi svoje predstavnike za razgovor, a danas ce na istom mestu i u isto vreme na njih, uz pregovarace “Vojvodine", cekati i Rasim Ljajic iz Koalicije “Sandzak" i Branislav Kovacevic iz Koalicije “Sumadija".

Kako kaze sef pregovarackog tima Koalicije “Vojvodina" Mile Isakov, na dolazak ljudi iz Vlade Srbije cekace se sve dok to bude imalo smisla i, ukoliko niko ne dodje, sva ovlascenja ce se preneti na buducu vladu u senci.

Jucerasnjem cekanju pridruzili su se i predstavnici Socijaldemokratske omladine Vojvodine i Socijaldemokratskog foruma zena. Nedolazak predstavnika rezima iskoriscen je da se odgovori na napade radikala i Dragana Veselinova iz Stranke “Vojvodina". Bez narocitog cudjenja zbog sinhronizovanog blacenja obe strane, Mile Isakov je istakao da u odnosu na Kosovo u Vojvodini postoji sagovornik kome nije potreban ni unutrasnji, a jos manje spoljni posrednik.

P. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /