sreda, 15. april 1998.

SDA O NEDOLASKU VLADINIH PREDSTAVNIKA U NOVI PAZAR

Ljajic: Cekacemo jos sedam dana

Novi Pazar. - Predstavnici Vlade Srbije nis use juce odazvali na javni poziv koalicije “Sandzak" da dodju u Novi Pazar i zapocnu razgovore oko resavanja zivotnih problema svih gradjana ovog podrucja - izjavio je u Novom Pazaru predsednik koalicije “Sandzak" Rasim Ljajic koji je sa ostalim funkcionerima ove koalicije, predstavnicima drugih stranaka i nevladinih organizacija kao i vanstranackim licnostima i pojedincima, ocekivao da se u Novom Pazaru pojave predstavnici republicke vlade, saopstila je Stranka demokratske akcije.

Vlada u Beogradu, time ne samo da pokazuje nespremnost za dijalog vec i potpunu nezainteresovanost za tezak ekonomski polozaj u kojem se nalaze i Bosnjaci i Srbi i svi gradjani Sandzakak, prevashodno zbog katastrofalne politike rezima koju vodi u posleldnjih deset godina, ocenjuje se u saopstenju i navodi da je “nametnuto opstinskos vijece u Novom Pazaru najbolja ilustracija te neuspjesne politike cije su posledice evidentne".

“Kada smo cekali sedam godina da otpocnu razgovori sa predstavnicima srbijanskih vlasti, sacekacemo i narednih sedam dana. Posle tog roka preostaje nam da republickoj i Saveznoj vladi uputimo deklaraciju u kojoj se elaboriraju problemi gradjana i posebno Bosnjaka u Sandzaku kao i prijedlozi mera koje vlasti treba da preduzmu u procesu vracanja medjusobnog poverenja na ovom podrucju. Ako ni nakon toga, ne uslijede nikakve pozitivne reakcije od strane zvanicnog Beograda, onda nam ne preostaje nista drugo nego da problem Sandzaka nastavimo maksimalno internacionalizovati, sto bi omogucilo brze uspostavljanje dijaloga oko normalizacije prilika u Sandzaku", zakljucio je u saopstenju predsjednik koalicije “Sandzak" Rasim Ljajic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /