sreda, 15. april 1998.

CRNOGORSKI NARODNJACI UVERENI U POBEDU LISTE “ZA BOLJI ZIVOT"

Drecun: Vlada bez koalicionih partnera

Postignut je dogovor da DPS-u pripadne 70 odsto, narodnjacima 17 odsto i socijaldemokratima 13 odsto mandata, potvrdio potpredsednik Narodne stranke CG

Podgorica. - Zajednicka izborna lista DPS CG, Narodne stranke i SDP CG, prema uvjerenju Predraga Drecuna, potpredsjednika Narodne stranke, odnijece pobjedu na predstojecim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, i nece biti u prilici da nakon izbora trazi koalicionog partnera za formiranje vlade. Drecun je, na jucerasnjoj redovnoj stranackoj konferenciji za stampu, potvrdio informaciju da je postignut dogovor sa DPS CG i SDP CG o raspodjeli mandata poslije izbora u sljedecoj srazmjeri - 70 odsto mandata pripada DPS CG, 17 odsto Narodnoj stranci i 13 odsto Socijaldemokratskoj partiji CG.

Veliko preimucstvo DPS CG u buducoj raspodjeli mandata Drecun je objasnio cinjenicom da Liberalni savez CG ne ucestuje u izbornom savezu, a da je DPS CG objektivno najjaca politicka stranka. Sto se Liberalnog saveza tice, Drecun je kazao da mu je “jako simptomaticno" to sto posljednja saopstenja LSCG i Bulatoviceve Socijalisticke narodne stranke “imaju priblizno identican sadrzaj", u smislu da su uporno protiv “demokratskog bloka" u Crnoj Gori.

- Liberalni savez sada ide na ruku rezimu u Beogradu, upozorio je potpredsjednik Narodne stranke, ne iskljucujuci mogucnost da Liberali “idu na ruku i sebi".

Kada je u pitanju Bulatoviceva SNP, Drecun je ocijenio da ova partija “jednom visoko demagoskom pricom" ubjedjuje narod u to da i Crna Gora treba da snosi sankcije zbog politike Beograda. Prema Drecunovom misljenju, zadatak svake republicke vlasti je da brine o svojim gradjanima. U ime visestranacke vlade, ciji je potpredsjednik, on je istakao da ce gradjani Crne Gore biti sacuvani od medjunarodnih sankcija, i da u tome “nema niceg separatistickog i izdajnickog".

Drecun je naglasio da ce Narodna stranka u centar paznje izborne propagande staviti ekonomske i socijalne teme. Ujveren je, pri tom, da su gradjani “procitali pricu koju Pozarevac lansira" o podjeli na patriote i izdajnike, i da ona nece vise dati rezultate.

- Nasa ideja je da se mladima vrati nada da se ovdje moze zivjeti - kazao je Drecun i istakao da tu nadu upravo budi zajednicka demokratska liste, koja, za sada, ima radni naslov “Za bolji zivot".

D. Vukovic

Otvoreni i za vanparlamentarne stranke

Predrag Drecun je saopstio da ce Narodna stranka predloziti DPS i SDP da se pozovu vanparlamentarne stranke u Crnoj Gori radi pruzanja podrske zajednickoj izbornoj listi. Poziv bi, naglasio je on, prvenstveno trebalo da se odnosi na one vanparlamentarne stranke koje su na posljednjim parlamentarnim izborima podrzale koaliciju “Narodna sloga".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /