cetvrtak, 16. april 1998.

SAOPSTENJE IZ KABINETA PREDSEDNIKA SRJ

"Nema osnova za strano mesanje"

Beograd, FoNet. - Predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milosevic primio je juce ministra inostranih poslova Danske Nilsa Helvega Petersena. U saopstenju iz kabineta predsednika, koje prenose beogradski mediji, navodi se da se razgovor "odnosio na pitanje bilateralnih odnosa i saradnje SR Jugoslavije i Danske, kao i na druga pitanja od zajednickog interesa".

"U vezi sa interesovanjem danskog ministra Petersena za pitanja koja se odnose na Kosovo i Metohiju, predsednik Milosevic je istakao da ce ovo nase unutrasnje pitanje biti resavano u Srbiji, ciji su Kosovo i Metohija neotudjiv deo, politickim sredstvima", kaze se u saopstenju.

Takodje se navodi da je predsednik Milosevic "naglasio da nema nikakve potrebe za stranim posredovanjem u razgovorima organa Srbije i njenih gradjana, niti postoji bilo kakva osnova za strano mesanje u nasa unutrasnja pitanja, isticuci da su prava svih gradjana u Srbiji, na temelju njenog Ustava, jednaka i u skladu sa najvisim medjunarodnim standardima".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /