cetvrtak, 16. april 1998.

LIBERALNI SAVEZ OPTUZIO TELEVIZIJU CRNE GORE ZA KRSENJE IZBORNIH PRAVILA

Drzavni funkcioneri agituju za svoju stranku

Podgorica. - Liberalni savez CG optuzio je crnogorsku drzavnu televiziju da vec uveliko krsi konsenzusom usvojena Pravila o predstavljanju politickih stranaka u predizbornoj kampanji, i da time dovodi u pitanje demokraticnost predstojecih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. U otvorenom pismu glavnom i odgovornom uredniku TV CG Veliboru Covicu, portparol Liberalnog saveza Miroslav Vickovic je upozorio da bi “nastavak ociglednog krsnjea" pomenutih pravila znacio da, “cak ni u elementarnom smislu", od “fer, slobodnih i demokratskih izbora nece biti nista".

- Vama, koji ste licno ucestvovali u procesu usaglasavanja i utvrdjivanja konacnog teksta pomenutih pravila, savrseno je dobro poznato da drzavni funkcioneri nemaju pravo tokom izborne kampanje zloupotrebljavati svoje funkcije, tj. nemaju pravo svoje drzavnicke poslove koristiti u svrhu propagiranja sopstvene partije - napisao je u otvorenom pismu Vickovic, precizirajuci da je “do ociglednosti jasno da gospoda Djukanovic, Marovic, Vujanovic i drugi, na brojnim tribinama koje odrzavaju ovih dana, ne nastupaju kao drzavnici, vec kao partijski lideri".

Glavni odgovorni urednik TV Crne Gore Velibor Covic odgovorio je Vickovicu da pravila, na koja se on poziva, jos nijesu stupila na snagu. “Gospodine Vickovicu, vi dobro znate da Pravila na koja se pozivate stupaju na snagu danom potvrdjivanja izbornih listi od strane Republicke izborne komisije, sto prakticno znaci da drzavna televizija formalno nije ni mogla da ih prekrsi", odgovorio je Covic u emisiji “Stranacko ogledalo", nakon sto je emitovano Vickovicevo otvoreno pismo.

Covic nije zelio da komentarise ostale navode iz Vickovicevog pisma, medju kojima su i oni kojima se podsjeca da je Covic svojevremeno bio clan Glavnog odbora LSCG i sekretar za informisanje te partije.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /