cetvrtak, 16. april 1998.

MILO DJUKANOVIC NA TRIBINI GRADJANAU DRAGOVOJ LUCI

Bracni par iz Beograda opasniji od separatizma

Potpuni ekonomski slom Srbije, Crne Gore i SRJ preti da nam unisti zajednicku drzavu - naglasio crnogorski predsednik

Podogorica. - Predsjednik Republike Crne Gore Milo Djukanovic konstatovao je na tribini gradjana u Drgovoj Luci kod Niksica da njegova inicijativa da se hajhitnije u saveznom parlamentu sjedne i razgovara o programu kako da se obezbijede pretpostavke za povratak Jugoslavije u medjunarodno okruzenje nije prosla.

Imao sam priliku, rekao je predsjednik Djukanovic, da ovih dana procitaom kako “moji kriticari govore o tome da je u mojoj incijativi prenaglasen znacaj povratka u MMF, Svjetsku banku i Svjetsku trgovinsku organizaciju", dodajuci da to govore “oni koji znaju da to nije istina i oni koji su naucili da minipulisu". “Osnov njihove politike je manipulacija. Osnov politike za koju se ja zalazem jeste saopstavanje istine, makar ona bila neprijatna" - podvukao je crnogorski predsjednik.

On je istakao da je “tragicno da se danas Slobodan Milosevic sa suprugom nalazi u ulozi navodne odbrane Jugoslavije i navodnog zastitnika srpskih interesa od bilo koga u ovoj zemlji", izrazivsi zabrinutost da bi bliska buducnost mogla pokazati da je politicki ucinak ovog bracnog para “najpogubniji i po interese Jugoslavije i srpskog naroda u cjelini".

“Kad ti kazem, imam u vidu sudbinu Krajine, tragediju Republike Srpske, imam u vidu nagomilane probleme na Kosovu koji su se ranije morali rjesavati, imam i vidu nerijeseno pitanje Prevlake, te potpuni ekonomski slom Srbije, Crne Gore i SRJ, koji vise od bilo kakvog separatizma prijeti da nam unisti zajednicku drzavu", naglasio je Djukanovic.

Komentarisuci predizborne aktivnosti, on je izrazio uvjerenje da ce Slobodan Milosevic “uciniti sve da vrati u zivot svoje politicke podanike u Crnoj Gori". “Apsolutno sam uvjeren da je za njega 31. maj u Crnoj Gori biti ili ne biti. Zato ce on uraditi sve da pomogne svom kandidatu" - rekao je predsjednik Djukanovic, prognozirajuci da ce na izborima pobijediti politika reformi i demokratije. Prema njegovom misljenju, najvaznije je da se sacuva i da ojaca front snaga privrzenih demokratiji i reformama, sto se i desava. Medjutim, naglasio je Djukanovic, ne treba imati iluzije u tome da ce 70 do 80 odsto gradjana podrzati reformske programe. Konstatujuci da je na predsjednickim izborima reformska struja pobijedila sa 51 naspram 49 odsto, on je rekao da bi bio zadovoljan kad bi se taj procenat u maju popeo na 55 i dodao da bi se tada moglo govoriti o “stabilnoj politici sa kojom se moze pobijediti i na nivou Jugoslavije".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /